Владеене на испански език и добра работа с правоохранителните органи

...
Владеене на испански език и добра работа с правоохранителните органи
Коментари Харесай

Външно за новия консул Пламен Георгиев: Работил е добре с испанските органи и говори езика

Владеене на испански език и добра работа с правоохранителните органи – това е в основата на решението на Министерството на външните работи да номинира някогашния началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев за консул на България във Валенсия. Решението за назначението, взето на закрито съвещание на Министерския съвет, провокира спорни мнения.

„ Той е работил досега извънредно добре с испанските правоохранителни органи, а работата на генералния консул в този консулски окръг изисква извънредно добра съгласуваност с локалните служби, той владее и испанския език”, изясняват от пресцентъра на Министерство на външните работи в писмо до bTV.
Бившият началник на КПКОНПИ Пламен Георгиев става консул във Валенсия Решението е взето по време на закрито съвещание на Министерски съвет
От него се схваща, че опитният доскорошен консул Цветелин Цолов ще бъде претрупан с работата на новото консулство на страната в Барселона.

Пламен Георгиев подаде оставка от КПКОНПИ след дълъг отпуск и огромен скандал, подбуден от терасата на жилището му в София. Тя се оказа неопределено заявена и с пристройки, които са противозаконни.
Пламен Георгиев беше възобновен на работа като прокурор Досега той изпълняваше длъжността ръководител на КПКОНПИ
Самият Георгиев разгласи, че е жертва на политическа офанзива поради работата на ръководената от него антикорупционна комисия. Почти незабавно след оставката от КПКОНПИ, Висшият правосъден съвет го върна на работа в спецпрокуратурата.

Според Закона за дипломатическата работа , " за ръководители на задгранични представителства се назначават дипломатически чиновници, които имат минимално изискващия се дипломатически сан и длъжностна категория " или, по изключение " изявена персона, която се употребява с несъмнено положително име и престиж в Република България ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР