Вкусът на Елада си дава среща с градския шик в

...
Вкусът на Елада си дава среща с градския шик в
Коментари Харесай

Новият гръцки ресторант OPA отвори врати в сърцето на София

Вкусът на Елада си дава среща с градския изискан в сърцето на София, където отвори порти най-новият гръцки ресторант OPA. Той е ситуиран на Витошка и предлага изключителна панорама към най-пъстрия, многолюден и влиятелен столичен бул..

 

Менюто е сбъдната фантазия за феновете на средиземноморския усет и предлага авторски прочит на салатите със свежи домати, ароматни печени чушки и наложителните за гръцката кухня сирена, измежду които вниманието ни сграбчиха миксът от свежи салати със сирене “Фета ”, наложителната Гръцка салата с чери домати и овче сирене с риган, както и обичаните ни морски блага, които изкушават небцето в Салата със скариди и авокадо, приготвена с бейби спанак, сушени домати, айсберг и чери домати, а също и виртуозната салата киноа с октопод и авокадо.

 

При разядките вниманието ни беше привлечено от маринованите риби, тарама хайверът с гръцка питка, както и класическите тиквички и патладжан мелинджана. Централно място в листата с предястия заемат октоподът на барбекю и октоподът с рукола и чери, дружно със скаридите саганаки и средиземноморските калмари, поднесени със сушени домати, каперси, чесън и билки.

 

Ресторант OPA е едно от дребното места, където гостите с наслада ще опитат достоверно ризото с миди и лимони и естествено - гръцката паста със скариди и домати.

 

От главните ястия, приготвени особено от началник готвача, ни изкушават лаврак на фурна със зеленчуци, телешко филе със сотиран спанак и трюфел, както и постепенно готвените телешки бузи с билково картофено пюре.

 

Няма по какъв начин да подминем и изобилното барбекю, предлагащо няколко типа Рибай стек, телешки наденички, маринованите свински ребра, телешките кюфтета и свински суфлаки.

 

За феновете на рибни ястия е специфичната витрина, предлагаща разнообразие от сърцето на Средиземноморието. Избраната от клиента риба може да се подготви печена в сол, на барбекю или пържена.

 

Гръцкият ресторант OPA сервира и пет разтапящи небцето десерти - ягодов мус маскарпоне, крем брюле с шам фъстък, торта Гараш и класическото тирамису, без да броим впечатляващата селекция от “home made ” сладолед, който е идеална гарнитура към следобедното кафе и прелестен свършек на една изобилна вечеря.

 

За всички, които желаят да се потопят в уюта и насладата на гръцката кухня, могат да резервират своята маса на тел. +359 889 30 6666 или на място, в бутиковия хотел “Ле Фльор ” на бул. “Витоша ” 21.

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР