ВКС връща в Пловдив за ново разглеждане делото срещу д-р

...
ВКС връща в Пловдив за ново разглеждане делото срещу д-р
Коментари Харесай

ВКС върна делото за убийството на Жоро Плъха

ВКС връща в Пловдив за ново разглеждане делото против доктор Иван Димитров, упрекнат в убийството на крадеца Жоро Джевизов-Плъха. Решението още не е пристигнало в Апелативния съд, само че се чака това да стане всеки миг, споделиха за Plovdiv24.bg от пресслужбата на Съдебната палата. Върховните магистрати дават напътствие различен състав на Апелативния съд да прегледа материалите.

През нощта на 2 март 2018 година Жоро Джевизов влезнал в гаража на доктор Димитров. Докторът чул чудноват звук и отишъл да ревизира какво се случва. Крадецът го замерил първо с нож, след това с железна тръба, а лекарят го прострелял с револвер, за който в следствие се откри че няма позволение. Джевизов съумял да избяга, само че на сутринта е открит мъртъв. 

Д-р Иван Димитров беше упрекнат в ликвидиране при превишаване на рамките на неизбежната защита. Първата присъда от 2019 година на Окръжния съд е оправдателна. През март 2022 година Апелативният съд я анулира и постанови 2 година и шест месеца условна присъда с изпитателен период от 4 години. Адвокатите на лекаря и на родителите на Жоро Джевизов апелираха във Върховен касационен съд. 

Делото в този момент ще се прегледа от различен състав на Апелативния съд, с цел да се изчистят несъгласията в претекстовете, свързани с броя изстрели, създадени от подсъдимия Димитров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР