ВКС (Въздушно-космическите войски на РФ) работят: на всички фронтове, от

...
ВКС (Въздушно-космическите войски на РФ) работят: на всички фронтове, от
Коментари Харесай

Решението на проблема ще дойде от небесата

Върховен касационен съд (Въздушно-космическите войски на РФ) работят: на всички фронтове, от всички височини и с изключителна акуратност

Знаем, че прогнозирането е неблагодарна работа. Що се отнася до бойните дейности в хода на специфичната военна интервенция (СВО), даже и приблизителни прогнози въобще не могат да се вършат. Само едно може да се каже сигурно: Русия върви към осъществяване на задачите, оповестени от нашия висш главнокомандващ на 24 февруари.

Единственото нещо, което би трябвало да се поправя по пътя, са някои тактически задания. Това се дължи на обстоятелството, че украинската страна, снабдявана и водена оттатък океана, вместо да приключи безсмислената опозиция, продължава мощно да ръмжи, а някъде и да настава.

Помощта на " Кор-овете " беше доста потребна

Точно това се случи в Харковско направление в региона на триъгълника Балаклея-Купянск-Изюмски. Киевската хунта обезверено се нуждаеше от каквато и да е победа, с цел да рапортува на своите западни куратори, и хвърли в пъкъла всички налични сили (според някои сведения, над 30 хиляди души).

В някои региони, понасяйки големи загуби, щурмовите групи на укронацистите съумяха да се придвижат напред. Но това се случи само заради обстоятелството, че съюзническите войски не се изправиха като стена на пътя им, с цел да предотвратят обкръжаването на техните сили и да не рискуват живота на бойците.

В същото време всички елементи се оказаха доста почтени, само че специфични думи заслужават водачите на съветските Върховен касационен съд. Въпреки най-мощните поръчки на противовъздушни оръжия и системи за противовъздушна защита, с които западняците изпълниха Украйна (включително региона на Харков), съветските самолети и хеликоптери безусловно преобладаваха в небето.

По принцип не можеше да се фокусираме върху това: от самото начало, до момента в който тече специфичната интервенция, съветските военни водачи не отстъпваха на никого това владичество. Но този факт изцяло опонира на неотдавнашното изказване на заместник-началника на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Клинтън Хинот.

Говорейки на конференция на Атлантическия съвет, без да му мигне окото, той разгласи, че поддръжката от Вашингтон сякаш обезпечава битката против съветското владичество в украинското небе и всички последните събития демонстрират това. Не е ясно кой на чия дудка танцува, когато " виси юфка на ушите " на международната общност, само че наподобява към този момент не могат да се спрат...

Подобни изказвания обаче по никакъв начин не вълнуват нашите водачи. И те за следващ път потвърдиха това в небето над Харковска област. След като трансфораха десетки бронирани машини в следващата купчина железен скрап, унищожиха няколко опорни пункта на украинските бойци и изцяло „ занулиха “ пехотата (отново трябваше да работят по цели с изключителна акуратност, с цел да не наранят цивилни обекти и цивилни), силите на армейската авиация откриха въздушен мост.

Екипажите на вертолети Ми-26 под прикритието на ударни Ка-52 проведоха доставката на спомагателни сили от съветски мотострелци и парашутисти с нужната военна техника в региона на „ триъгълника “. Това направи допустимо освен прекъсването на настъплението на нацистките формирования, само че и стабилизирането на фронта.

Справка

Ми-26, предопределен да лети при разнообразни метеорологични условия през деня и нощем, е най-тежкият многоцелеви транспортен хеликоптер в света. Излитането / кацането се прави както от оборудвани, по този начин и от необорудвани площадки. Максималната скорост е 290 км / ч, оптималният обсег на полета е до 800 км.

Може да носи на борда си до 85 парашутисти или до 20 тона товар във фюзелажа или на външна подвеска. За своите размери хеликоптерът Ми-26 получи неофициалното име " Летяща крава ".

Получавайки сериозен удар в лицето (по време на петте дни на битка с така наречен контранастъпление, бойците на ВСУ изгубиха повече от 4 хиляди убити и към 10 хиляди ранени) и сами се убедиха, че съветската страна е в положение да усили запасите на своите войски във всяка посока за няколко часа. Време е киевските управляващи да се замислят съществено.

В края на краищата, в случай че нещата не престават по този начин, никой, в това число и народът на Украйна, няма да има илюзии, че настоящето държавно управление на Незалежната, криейки се зад въображаемите лозунги за отбрана на ползите на страната, потегля по пътя на геноцид над личното си население.

" Обадете се " на терористи от другия свят

Нашите водачи работят не по-малко професионално в Сирийската арабска република, където от време на време избухват въоръжени спорове по виновност на същите задгранични „ приятели “. И съветската група войски е принудена да остане там, до момента в който воюващите страни не бъдат изцяло помирени.

В резултат на сполучливите дейности на нашите щурмови самолети-бомбардировачи предходната седмица бе нанесен целеустремен въздушен удар по лагер на бойците в провинция Идлиб. В резултат леговището на една от най-големите терористични групи престана да съществува.

Заедно с техния водач (позивна „ Абу Салох “), взел участие в организирането на терористични офанзиви против държавни сили и гражданска инфраструктура в Сирия, над 20 високопоставени членове на неразрешена в Русия терористична организация бяха изпратени на другия свят.

Също по този начин, вследствие на въздушен удар бяха унищожени казарма и склад за муниции (минус още към 100 въоръжени бандити), до 10 пускови установки на БПЛА на пикапи и към две дузини от самите дронове. Това е още един предпазен „ апел ” към терористите, които по никакъв метод не могат да се успокоят: където и да работят и да се крият, всички ще имат един и същи край.

Старата " Мечка " не скапва небесната вадичка

Тези стратегически бомбардировачи, носещи ракети (най-бързият турбовитлов аероплан в света), които са на военна работа от съвсем 60 години, към момента остават в топ на най-силните. И тези задгранични специалисти, които през днешния ден назовават тези машини остарели оръжия, просто желаят да показват мечтаното за действиетлно.

Защото знаят: „ Мечките “ (това е името на Ту-95 съгласно кодификацията на НАТО) са изцяло подобаващи за потребление в актуалните местни войни. И украинската хунта, която се надува, измисляйки разнообразни победи по фронтовете на СВО, би трябвало да благодари на съветското военно командване, че към момента не е употребило тези самолети по време на спецоперацията.

Справка

Ту-95МС има оптималната скорост на полета от 830 км/ч, обсег на полета и таван на обслужване от 10,5 км. Основното оръжие са най-новите крилати ракети X-101, които с обхват на пукотевица от 5500 км разрешават да се нападат цели отвън обсега на всевъзможни системи за противовъздушна защита.

На осъвременените Мечки бомбеният отсек е повишен, като могат да бъдат сложени 16 от тези ракети. Нормалното бомбено натоварване на аероплан е 6 тона, при нужда на борда могат да се натоварят два пъти повече бомби.

Миналата седмица тези страхотни машини още веднъж се пробваха в работата, доказвайки на всички съмняващи се, че остарелият кон не скапва браздата. Участвайки в маневрите „ Восток-2022 “, екипажите на стратегическите ракетоносци оцениха съвсем цялата система за Противовъздушна отбрана на Източния боен окръг от разнообразни височини (от 4 до 12 хиляди метра).

Излитайки от летището в Амурска област, „ Мечките “ в плътни бойни обединения се приближиха до зоната на отговорност на подразделенията за противовъздушна защита без връзка с радиооборудване и центрове за ръководство.

През всичките 8 часа, прекарани във въздуха, до момента в който самолетите бяха „ следени “ от над територията на Сахалинска област, Хабаровск и Приморски територии, те бяха „ водени “ от системи за противовъздушна защита.

След довеждане докрай на ученията в същия авиополк, дислоциран в Амурска област, постоянните полети на Ту-95МС се правиха при неподходящи метеорологични условия. Това е направено преднамерено, защото главната задача на учението, сложена от командването, е да се поддържа тренировката на летателните смени при хвърчене през нощта.

След като извършиха полети по маршрута в избран регион, 10 екипажа на Мечки отработиха детайлите на взаимоотношение с групата за ръководство на полета при лимитирана видимост.

Инженерно-техническият състав извърши целия логаритъм за подготовка на тежки транспортни средства за полети в условия, присъщи за внезапно континентален климат под въздействието на високо атмосферно налягане и мокрота на въздуха.

Максимална точност за минимално време

Но не се ограничиха до полетите на Мечките в Източния боен окръг. Пилотите на авиационната част, дислоцирана в Забайкалския край, на многоцелеви изтребители Су-30СМ прехванаха въздушни цели по време на един от стадиите на тактическо летателно обучение.

Според легендата дежурните сили на асоциацията за противовъздушна защита са разкрили разследващ аероплан на привиден зложелател на надморска височина над 6 хиляди метра. Самолетите не са дали отговор на настояванията на службите за надзор на въздушното придвижване. Двойка екипажи от дежурните сили са изхвърчали по команда " Въздух! " от летище Домна, извадени са били цели и условно са ги унищожили.

Освен това по време на учението водачите извършиха редица тактики за противопоставяне на електронните средства на макетния съперник и отработиха съгласуваността на дейностите при поразяване на единични и групови цели.

Екипажите на изтребителите отработиха и детайли от комплициран пилотаж за отбягване на системите за противовъздушна защита на „ съперника “ на разнообразни височини. Всички детайли от упражнението се изпълняваха както независимо, по този начин и по двойки и отборно.

Екипажите на вертолетите Ми-8АМТШ Терминатор направиха сдвоени полети с детайли на комплицирано маневриране наоколо до летището за база Черемушки в Чита.

Пилотите на транспортни и ударни вертолети отработиха задания по разузнаване на наземни цели и прицелване при маневриране. Всеки водач се образова да насочва бордовото оръжие към задачата в сходство с откритите стандарти: с оптималната акуратност и минимално време. Това обучение доста покачва боеспособността на екипажите в действителни бойни дейности.

По време на същото образование екипажите на Терминаторите поредно изпълняваха пилотиране на разнообразни височини със скорости до 200 км/ч с маневри за излизане под конвенционален огън с ракети въздух-въздух и земя-въздух.

Всички задания бяха изпълнени, като се взе поради повсеместен разбор на опита от потреблението на хеликоптери в модерни въоръжени спорове, в това число специфичната военна интервенция в Украйна.

Трудно е в ученията, няма да е по-лесно в борба

А от другата страна – в Южния боен окръг – по същото време подготвителни полети са правили водачи от авиационното поделение на военната база в Армения.

Пилотите отработиха детайли от комплициран и върховен пилотаж (бойни завои, хоризонтални „ бъчви “, завои, плъзгачи с огромни ъгли на надолнище и други) в условия на огромна надморска височина.

Екипажите на многоцелевите изтребители МиГ-29 извършиха полетни задачи на разнообразни височинни диапазони, в това число на свръхмалки височини в региона на планинските клисури и в разнообразни часове на деня - през деня и нощем. По пътя водачите отработиха взаимоотношение с групите за ръководство на полета и звената, осигуряващи летателни смени.

Пилотите на армейската авиация от същата база направиха подготвителни полети над планините на Армения със самолети Ми-8МТВ-5 и Ка-52. Основните задания бяха: отработване на детайлите на комплексния пилотаж, дейностите на екипажите при осъществяване на маневри в един ред, по двойки и звена, осъществяване на интервенции по търсене и избавяне в режим на висене, отработване на евакуация на условно ранени.

При осъществяване на летателна задача авиационното командване въз основата обърна особено внимание на координацията на екипажите на вертолетите при осъществяване на задания в разнообразни сформира.

Трябва да се означи, че всички 120 военнослужещи от летателния и инженерния състав, участващи в образованието, се оправиха с поставените задания без съществени недоволства.

Както и водачите от Военновъздушни сили и Противовъздушна отбрана на Северния флот, които на изтребителите Су-24М и Су-33 изпълняваха подготвителни полети с въздушно оръжие. Полетите са осъществени от летищата Североморск и Мончегорск при доста комплицирани метеорологични условия в Арктика.

Въпреки това по време на полетите са осъществени 30 бойни използва на оръжия и радиооборудване на самолети, в основата на които е нанасянето на ракетни и бомбени удари по цели на полигона Лумбовка. Пилотите са отработили и дейности за прехващане на самолета и някои детайли от въздушния пердах.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР