ВКС реши окончателно делото за убийството на собственика на фирма

...
ВКС реши окончателно делото за убийството на собственика на фирма
Коментари Харесай

ВКС реши окончателно делото за убийството на собственика на фирма „Гранити“

Върховен касационен съд реши дефинитивно делото за убийството на притежателя на компания „ Гранити “ Стоян Стоянов. Това се случва 15 години след началото на процеса.

Бизнесменът беше похитен на 6 март 2008 година, Година и половина по-късно тялото му беше намерено в местността “Горска равнища ” край несебърското село Паницово. Той е бил убит, като се допуска, че това е станало още в нощта на отвличането. Месеци по-късно беше погубен един от директните причинители – Манол Хаджиев.

Апелативният съд даде 20 години затвор за отвличането и убийството на Станислав Михайлов и Стоян Петров. 18 години затвор получи съучастникът Стоян Колев. Михайлов е наказан задочно, тъй като избяга и от този момент е в неопределеност.

Върховен касационен съд отхвърли да усили наказванията, както и да ги понижи, като отбелязва, че те са снизходителни поради дългия период, в който се е проточило делото.

Основният претекст за убийството на Стоянов е спор за 2,5 дка земя, която той отказал да купи от Станислав Михайлов, тогава началник на Агенцията за държавни вземания. Стоянов желал доста по-ниска цена, след следващият му отвод да купи земята, той бил похитен от подземния паркинг на дома си в Бургас. Впоследствие още веднъж не приел изискванията за пазаруване на парцела и бил убит и заровен. Открит е откакто единият от причинителите, Стоян Петров, завежда проверяващите до мястото, където е заровен трупът.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР