Вкрая на месеца – от 27 юли нататък, ни очаква

...
Вкрая на месеца – от 27 юли нататък, ни очаква
Коментари Харесай

Климатолог: Четвърта гореща вълна ни очаква в края на месеца

Вкрая на месеца – от 27 юли нататък, ни чака поредна четвърта гореща вълна. Температурите ще бъдат доста високи в Централна България. Очакваните температури са над 36-37 градуса. Валежите ще спрат, предвижда климатологът проф. Георги Рачев пред bTV.
У нас тези дни обаче времето е динамично. За през днешния ден е разгласен жълт код в 19 области за краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. Има заплаха и от градушки.
„ Първата половина на юли спада към дейния сезон на градушките. И през днешния ден ще вали след обяд “, сподели Рачев.
Вчера бурята във Врачанско нанесе вреди по домове и градини.
По думите на проф. Георги Рачев няма риск циклонът „ Бернд “, който е в региона на Германия и аргументи огромни наводнения и свлачища, да пристигна в България.
Невижданото водно злополучие стартира предходната сряда, когато над елементи от Западна Германия единствено за часове се изляха количества дъжд, нормални за близо два месеца.
До четвъртък циклонът "Бернд " обхвана цялостен Бенелюкс - Белгия, Нидерландия и Люксембург. Цели селища бяха откъснати от света – без ток, мобилни връзки и даже пътни връзки.
През почивните дни стихии и порои засегнаха още страни в Централна и Западна Европа – региона на Тирол в Италия и Австрия. На доста места управляващите признаха, че са били неподготвени за мащаба на стихията, а общата цена на вредите се прави оценка на няколко милиарда евро.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР