Вкратко видео съобщение във вторник украинският президент Володимир Зеленски каза,

...
Вкратко видео съобщение във вторник украинският президент Володимир Зеленски каза,
Коментари Харесай

Руски ракети удариха Киев, 85 ракетни удара по Украйна

Вкратко видео известие във вторник украинският президент Володимир Зеленски сподели, че " 85 ракетни удара са били нанесени по украински градове, най-вече по енергийна инфраструктура ".

" Можем да забележим какво желае врагът, те няма да съумеят. Все още може да имаме още 20 удара, апелирам, внимавайте за себе си, останете в заслон за известно време ", акцентира Зеленски: „ Знам, че стачките провокираха спирания на електрозахранването в доста градове на страната ни. Работим за възобновяване им. Ще устоим. “

" Има офанзива против столицата. По предварителна информация са изумени две жилищни здания в Печерския регион ", заяви по-рано кметът на Киев Виталий Кличко.

" Няколко ракети бяха свалени над Киев от системите за противовъздушна защита. На мястото на ударите се намират медици и спасители. Повече детайлности по-късно ", добави Кличко, представен от БГНЕС.



Кирил Тимошенко, заместник-ръководител на канцеларията на президента на Украйна Володимир Зеленски, съобщи, че ракетите са били изстреляни от съветските сили. Той популяризира фрагменти от едно от местата на ударите, на които се вижда пламък, излизащ от пететажна жилищна постройка от руската ера.

" Опасността не е минала. Останете в убежищата ", добави Тимошенко.

Ръководителят на администрацията на президента на Украйна Андрий Ермак съобщи, че нападението е в отговор на обръщението на президента Володимир Зеленски пред Г-20, малко по-рано през днешния ден, по време на което той прикани водачите на 20-те водещи стопански системи в света да окажат напън върху Русия да приключи нашествието си.



" Някой съществено ли си мисли, че Кремъл в действителност желае мир? Той желае послушание. Но в края на краищата терористите постоянно губят ", разяснява Ермак.

През последните седмици съветските сили се насочиха ударите с ракети и дронове главно към енергийната инфраструктура на Украйна. За финален път Киев беше нападнат преди съвсем един месец, на 17 октомври.

След ударите по столицата Киев през днешния ден Русия нападна украинските градове Лвов в западната част на страната и Харков в източната, оповестиха публични лица.

" В Лвов има детонации ", сподели кметът Андрий Садовий в изказване в обществените мрежи, призовавайки жителите да останат в убежищата, до момента в който сътрудника му от Харков Игор Терехов съобщи, че е имало " ракетна офанзива " против града и че информацията за възможни жертви се прецизира.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР