Включват вещество, съдържащо се в течности за е-цигари и наргилета,

...
Включват вещество, съдържащо се в течности за е-цигари и наргилета,
Коментари Харесай

Включват вещество от течностите за наргилета и е-цигари в списъка с наркотиците

Включват вещество, съдържащо се в течности за е-цигари и наргилета, в листата с опиатите, оповестява bTV. Това планува смяна в Наредбата за реда за систематизиране на растенията и веществата като наркотични, препоръчана от Министерството на здравеопазването.

Веществото 5F-MDMB-PICA ще бъде сложено под надзор на посредством включването му в Списък I - Растения и субстанции с висока степен на риск за публичното здраве заради нездравословния резултат от злоупотребата с тях, неразрешени за приложение в хуманната и ветеринарната медицина.

Веществото е от групата на синтетичните канабиноиди. Освен, че повреждат централната нервна система, сърдечно-съдовата система и бъбреците, синтетичните канабиноиди, към които спада въпросното вещество, са доста по пристрастяващи от марихуаната.

Предложението е обвързвано с открит клиничен случай на пациент, приет в болница по неотложност след приложимост на цигара, съдържаща синтетичния канабиноид 5F-MDMB-PICA. Веществото към този момент е под надзор в Съединени американски щати, като са налице и докладвани случаи на интоксикaции.

По химическа конструкция и фармакологични свойства веществото може да се преглежда като аналог на към този момент поставения под надзор у нас в Списък I синтетичен канабиноид 5F-ADB, за който има докладван и смъртен случай на територията на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР