Включването ни в списък за наблюдение от САЩ показва, че

...
Включването ни в списък за наблюдение от САЩ показва, че
Коментари Харесай

Директорът на БАМП: Пиратството у нас набира сила

Включването ни в лист за наблюдаване от Съединени американски щати демонстрира, че пиратството е тук и набира нова мощ.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria изпълнителният шеф на Българската асоциация на музикалните продуценти Петя Точарова.

Пиратството може да бъде обсъждано и като закононарушение. По мое мнение и по мнение на правоносителите, наказателното гонене не е най-ефикасната процедура що се отнася до онлайн пиратството. Процедурата е дълга и тежка и няма да има същия резултат като при физическото пиратство с дисковете и касетките от 90-те години.

От позиция на имидж, това че сме единствената страна от Европейски Съюз, включена в този лист, това не приказва добре за политическата воля за приемане на нови правила, само че най-много за правоприлагането на съществуващите правила.

Става дума за уеб сайтове, основани за разпространяване на големи количества филми, музика и други, без единодушието на техните създатели и е извънредно мъчно това да бъде спряно без съществуването на нужните лостове и правни механизми.

Срещу най-големия пиратски уебсайт у нас стартира следствие през 2006 година, влезе в съда през 2010 година и през 2018 година беше произнесена оправдателна присъда, тъй като е невероятно да се потвърди предумисъл. Има механизъм в Европа, който се назовава уеб уебсайт блокиране. Затова поехме самодейността за въвеждането на смяна в Закона за авторското право за въвеждането на това блокиране. Това значи да можем да се обърнем към интернет доставчиците и като им потвърдим, че даден уебсайт популяризира пиратско наличие – да могат да го блокират.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР