Включването на Западните Балкани в разширяването на ЕС е условие

...
Включването на Западните Балкани в разширяването на ЕС е условие
Коментари Харесай

Президентът на Словения идва в София с надеждата да реши проблема със Скопие

Включването на Западните Балкани в разширението на Европейски Съюз е изискване за устойчиво и просперитетно бъдеще на Европа. Не бе рационално да се отсрочва отварянето на договаряния със Северна Македония, това също бе политически и морално неправилно, тъй като подкопава доверието в Европейски Съюз, съобщи в петък словенският президент Борут Пахор, заяви МИА.

Той приказва на пленарно съвещание на високо ниво на втория ден от интернационалната конференция в границите на Форума за разговор Преспа в Охрид. Пахор даде обещание, че като президент на Словения, която сега ръководи Европейски Съюз, и от името на държавното управление в Любляна той ще направи всичко допустимо да деблокира процеса на присъединение на Северна Македония и Албания към Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Пахор разгласи, че ще посети София идната седмица дружно с премиера и външния министър в опит да разблокира интеграционния развой на Северна Македония и Албания, с цел да може да им бъде разрешено да стартират договаряния с блока.
Според Пахор разширението на Европейски Съюз със Западните Балкани е геополитически въпрос от най-голям приоритет. Разширяването на Европейски Съюз ще отстрани рисковите и наивни хрумвания за преначертаване на границите в района, сподели Пахор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР