Включването на нови състезания в календара на Формула 1 поставя

...
Включването на нови състезания в календара на Формула 1 поставя
Коментари Харесай

Хамилтън: Винаги съм харесвал старите писти

Включването на нови надпревари в календара на Формула 1 слага напрегнат старите, главно европейски писти, които от десетилетия одобряват стартове от международния шампионат. 7-кратният международен първенец Люис Хамилтън разяснява, че във Формула 1 съумяват да намерят салдото сред новите и старите трасета.

“Харесва ми тази посока на развиване - изясни Хамилтън на среща с медии. - Харесвам измененията, които виждаме. Вълнуващо е да се състезаваме в разнообразни елементи на света, на разнообразни писти. Формула 1 към този момент участва на множеството континенти. Надявам се, че скоро ще имаме съревнование в Африка, това ще е ужасно прекарване за всички в международния шампионат. ”

Звездата на Мерцедес обаче призна, че има уязвимост към старите писти и чака, че те ще запазят мястото си в календара на Формула 1.
 Хамилтън: Битката в Маями беше мега! Хамилтън: Битката в Маями беше мега!
“Разбира се, одобрявам всички остарели писти, постоянно ще избирам старите трасета - добави Хамилтън. - Може би след 20 или 30 години някое дете ще счита трасето в Маями за историческо, само че в този момент то е ново за нас. Но старите класики като Унгария, “Силвърстоун ”, “Зандвоорт ” и “Монца ”, те постоянно ще бъдат специфични. Мисля, че е значимо тези писта за останат част от ДНК-ата на Формула 1. Доколкото ми е известно, Стефано Доменикали няма желание да маха старите писти. Хубаво е да има баланс сред старите и новите трасета. ”
 Джордан: Верстапен ще стане най-великият в историята Джордан: Верстапен ще стане най-великият в историята
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР