Включването на Мексико в БРИКС може да означава пълна трансформация

...
Включването на Мексико в БРИКС може да означава пълна трансформация
Коментари Харесай

Присъединяването на Мексико към БРИКС може да разтърси САЩ

Включването на Мексико в БРИКС може да значи цялостна промяна за страната, обхващаща аспекти на националната сигурност и икономическите вероятности.

Присъединяването към този алианс може да се преглежда като ход, който може да промени разпоредбите на играта и евентуално може да предефинира световния ред подобен, какъвто го познаваме.  

За да се възползва от зародилите благоприятни условия и в същото време да отбрани националните си ползи, Мексико би трябвало да бъде в подготвеност. Освен това, това решение ще се отрази на връзките на Мексико с други страни. Потенциалното приемане на Мексико в БРИКС също по този начин може да има обилни последствия за националната сигурност на страната.

Сътрудничеството с тези страни, които имат богат опит в оправянето с разнообразни закани за сигурността, в това число тероризъм и кибервойна, ще усъвършенства може да усъвършенства бранша на сигурността на Мексико.

Интересът на страната към присъединение към БРИКС се дължи частично на възходящото напрежение със Съединените щати, както заяви мексиканският вестник Daily Post. Като стане част от БРИКС, Мексико би могло да откри различна платформа за своята стопанска система и политика, намалявайки зависимостта си от Съединените щати.  

Очаква се това развиване да окаже съществено влияние върху Съединени американски щати като да вземем за пример:

Икономическа конкуренция

Включването на Мексико в БРИКС би могло да ускори икономическото съдействие с останалите страни членки, което може да докара до понижаване на комерсиалните и капиталовите потоци от Съединени американски щати. Това би могло да окаже евентуално влияние върху американските предприятия и браншове, които имат обилни стопански връзки с Мексико.

Геополитическа смяна

Присъединяването на Мексико към БРИКС би засилило геополитическото въздействие на алианса, създавайки различен енергиен блок, който оспорва съществуващия световен ред, доминиран от Съединените щати и техните съдружници. Това евентуално би могло да докара до промени в дипломатическото нареждане и стратегическите партньорства в района, намалявайки въздействието на Съединени американски щати в Латинска Америка.

Търговия и районна интеграция

Участието на Мексико в БРИКС би могло да насърчи по-задълбочена интеграция сред Латинска Америка и страните от БРИКС. Тази интеграция може да докара до преференциални търговски съглашения, планове за развиване на инфраструктурата и финансово съдействие, които изключват или маргинализират Съединените щати. Съединени американски щати биха могли да се сблъскат с провокации при запазването на икономическото и политическото си владичество в района.

Загриженост за сигурността

С присъединението на Мексико към БРИКС може да има евентуални последствия за съдействието в региона на сигурността сред Мексико и Съединени американски щати. Двете страни имат история на съдействие по въпроси като трафика на опиати, сигурността на границите и битката с тероризма. Ако целите и партньорствата на Мексико се насочат към БРИКС, това може да повлияе на взаимните старания в региона на сигурността.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР