Включването на дадено лице в списъка с чуждестранни агенти означава,

...
Включването на дадено лице в списъка с чуждестранни агенти означава,
Коментари Харесай

Бившият икономически съветник на Кремъл Андрей Иларионов бе обявен за чуждестранен агент

Включването на обещано лице в листата с задгранични сътрудници значи, че съветските управляващи ще го наблюдават деликатно и ще изискват от него подробна информация за източниците му на приходи, за разноските му и други, отбелязва Ройтерс.

Иларионов, който напусна поста си в Кремъл през 2005 година и отпътува за Съединени американски щати, показва сериозно отношение към съветската инвазия в Украйна. Той дефинира съветската политика през последните години като " злополука ", добавя английската организация.

Министерството на правораздаването уточни, че Иларионов е " разпространявал подправена информация " по отношение на съветските управляващи и техните решения.

Междувременно немската прокуратура заяви, че е почнала следствие във връзка със подозрения, че съветски публицист, живеещ в заточение в Германия, може да е бил токсичен, съобщи ДПА.

Говорител на прокуратурата в Берлин съобщи, че следствието е почнало през май, само че към този момент няма обвинени лица.

Води се следствие за и хипотетичното отравяне на други двама съветски изгнаници, които са се оплакали от здравословни проблеми, откакто са участвали на конференция в немската столица дружно с други критици на Кремъл. Предварителните данни обаче изключват опцията за отравяне, най-малко на територията на Германия, посочи представителят.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР