Включването на България в списъка на Русия с неприятелски държави

...
Включването на България в списъка на Русия с неприятелски държави
Коментари Харесай

Президентът: Русия може да спечели войната, но няма да спечели мира

Включването на България в листата на Русия с вражески страни е неуместно решение. Това разяснява президентът Румен Радев от Русе, където беше на посещаване през днешния ден.

Държавният глава изясни, че е разумно да има среща сред президентите на Русия и Украйна.

„ Надявам се тя да стане. От двете страни от ден на ден осъзнават, че войната не е решение. Русия може да завоюва тази война във военно отношение, само че тя не може да завоюва мира. Мир не се печели с експанзия. Това озлобление ще има дълготрайни последствия сред двете страни”, счита той.

По думите на Радев договарянията са решение, а България има съображение да претендира да бъде място за провеждането им.

„ Но това би трябвало да стане в съгласуваност и с Европейския съюз. Трябва да търсим единно европейско решение, обединен европейски подход”, безапелационен е президентът.

Президентът уточни, че чака страната, като главен координатор и уредник, да бъде още по-ангажирана и срочно да изготви логаритъм, в който да е пределно ясно какво е разпределението на отговорностите сред централната и локалната власт. „ Очаквам да се построи гъвкава, само че в това време устойчива връзка сред пунктовете, локалната власт, общините и бизнеса, който е подготвен да даде работа”, съобщи Радев.

„ Надявам се, че тази рецесия ще даде на 47-ото Народно заседание опция да задейства нещо, което от дълго време чакаме. Голяма част от тези хора са с български генезис. Очаквам по най-бързия метод да бъде решен казусът с бързото издаване на документи за идентичност на хора от нашата историческа диаспора”, посочи президентът.

Относно мярката от 40 лв. помощ за бежанците, Радев посочи: „ Тези пари не се дават на украинските жители, а на притежателите на хотели и места за настаняване, които записано могат да потвърдят, че обезпечават покрив и храна на тези хора”, добави президентът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР