Включването на България в Програмата на САЩ за безвизово пътуване

...
Включването на България в Програмата на САЩ за безвизово пътуване
Коментари Харесай

Борисов към зам.-държавния секретар на САЩ: Безвизовото пътуване ще подпомогне сътрудничеството ни

Включването на България в Програмата на Съединени американски щати за безвизово пътешестване несъмнено би довело до разкриване на спомагателни пътища за икономическо съдействие и на още по-активно усилване на контактите сред хората. Това е споделил министър председателят Бойко Борисов на заместител асистент държавния секретар на Съединени американски щати по европейските и евразийските въпроси Матю Палмър, който е на посещаване у нас, заяви държавния пресцентър.

Един от акцентите в диалозите е бил точно спомагателното поощряване на икономическия продан сред България и Съединени американски щати. Посочена била устойчивата наклонността за напредък, която демонстрират данните от комерсиалния стокооборот. Той е повишен с 3,7% за интервала януари – септември 2019 година в съпоставяне със същия интервал на 2018 година

„ От значение за нас е и привличането на директни американски вложения във водещи браншове на българската стопанска система “, декларирал българският министър председател.

По време на срещата Борисов показал, че сигурността и защитата са измежду главните измерения на разговора сред двете страни.

„ Нашите въоръжени сили вземат участие в редица взаимни учения, в това число в границите на НАТО. А придобиването на изтребителите F-16 Block 70 е основна стъпка напред в модернизирането на българските Военновъздушни сили, както и в допълнение укрепва връзката сред двете страни “, изтъкнал министър председателят.

Борисов и заместител асистент държавният секретар на Съединени американски щати Матю Палмър разискали също европейската и евроатлантическата интеграция на Западните Балкани.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР