Включихме го в състава на майтап, за да трупа опит,

...
Включихме го в състава на майтап, за да трупа опит,
Коментари Харесай

От партиите шах до европейското "на майтап": победният път на Едмонд Назарян в Рим

Включихме го в състава на подбив, с цел да натрупа опит, а той стана първенец. " С тези думи носителят на две олимпийски трофеи Армен Назарян изрази вълнението си към европейската купа на сина си Едмонд. Още в първото си огромно съревнование при мъжете 18-годишният играч стъпи на върха.

Едмонд Назарян стана европейски първенец в неолимпийската категория до 55 кг в класическия жанр. Във финала той победи със 7:3 миналогодишния европейски отличник Виталий Кабалоев от Русия.

Това беше първи златен орден за мъжката битка от огромно състезание за последните три години.

" Много обичам да ставам първенец. Това е в кръвта ми. Предаде ми го татко ми ", сподели Едмонд Назарян, представен от уеб страницата на Българската федерация по битка.

" Мисля, че чаках тази купа. Излязох да стана първенец - нищо, че това ми беше първо съревнование при огромните, при по-опитните. Давам всичко от себе си и виждате, че се получава. Нямам терзания. Излизам и демонстрирам каквото съм работил на тренировките, просто го модернизирам. Направих първата стъпка при мъжете. При дебюта си станах първенец. Това е огромна наслада ", продължи 18-годишният герой.

 От партиите шах до европейското
© bul-wrestling.org

Той уточни, че е дошъл в Рим със задачата да натрупа опит. " В началото на шампионата и треньорите ми нямаха огромни упования. А моят татко ми споделяше: Спокойно, ти си при мъжете, идваш, с цел да правиш битки. Затова потеглих освободено, без напрежение - не бързах и не рискувах, само че имах своя тактичност. Именно това ми беше преимуществото пред останалите, които бяха по-големи и по-опитни от мен ", съобщи Назарян.

Европейският първенец уточни, че се е възползвал от опциите си. " А във финала излязох, с цел да стана първенец. Нищо, че ми беше дебют при мъжете. "

Назарян сподели, че доста обича да играе шах, и счита, че това му е от изгода в битката. " Шахът тренира експедитивност на мисълта, а в нашия спорт точно това би трябвало да използваш, както и да имаш здрава душeвност. Е, най-после съветският герой искаше доста да ме победи във финала, само че и аз желаех ужасно доста да стана първенец. "

Баща му съобщи, че ще се радва, в случай че синът му надмине триумфите му. " Радвам се, че той има воля, каквото множеството хора нямат. Той би трябвало да продължи да се бори, с цел да стане международен и олимпийски първенец. Та той към момента е дете, на 18 години, а към този момент е първенец при мъжете. И тук към този момент ме задмина - аз завоювах първия си орден на 19 години. Бори се до дъно, прави и моята коронна хватка " центур ", която ми е донесла доста победи ", съобщи Армен Назарян.

 Армен Назарян (вдясно) съобщи, че е присъединил сина си в състава за европейското, с цел да натрупа опит
© bul-wrestling.org

Армен Назарян (вдясно) съобщи, че е присъединил сина си в състава за европейското, с цел да натрупа опит
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР