Вкаменелости на мистериозни зъби, открити на различни места във Великобритания,

...
Вкаменелости на мистериозни зъби, открити на различни места във Великобритания,
Коментари Харесай

Откриха фосили от зъби на динозаври във Великобритания

Вкаменелости на мистериозни зъби, открити на разнообразни места във Англия, може би са от динозаври, заяви Пи Ей мидия/ДПА. Данните са от проучване на експерти от Природонаучния музей в Лондон, извършено благодарение на изкуствен интелект.

Учените считат, че останките от зъби, открити в Оксфордшър, Глостършър и Дорсет, са принадлежали на динозаврите манираптори, най-ранните роднини на птиците.

Сред находките са и най-древните открити свидетелства за теризинозаврите, едни от най-загадъчните типове динозаври, показани в най-новия филм от вселената на " Джурасик свят ", съобщи Българска телеграфна агенция. 

Специалистите от Природонаучния музей и от Бъркбек колидж са употребявали изкуствен интелект за идентифициране на кои изчезнали скотски типове са принадлежали откритите зъби. Учените са подали на компютрите данни за хиляди зъби от разнообразни типове динозаври и са основали триизмерни модели на фосилите, с цел да открият принадлежността им.

Смята се, че манирапторите са обитавали Земята преди сред 174 милиона години и 164 милиона години, в междинния юрски интервал. По последни данни обаче някои динозаври може би са съществували съвсем 30 милиона години по-рано. Фосилите от този интервал са необичайност и се знае малко за произхода на тези динозаври.

Сред зъбите, които изследвахме, са и единствените фосили от троодон и теризинозавър, откривани в миналото в Обединеното кралство и най-древното доказателство за съществуването на тези динозаври на планетата, сподели Саймън Уилс, докторант от Природонаучния музей в Лондон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР