Вкаменелост на тиранозавър помага на учените да научат повече за

...
Вкаменелост на тиранозавър помага на учените да научат повече за
Коментари Харесай

Вкаменелост на тиранозавър, открита с последно хранене в стомаха му

Вкаменелост на тиранозавър оказва помощ на учените да научат повече за диетата на гигантския див звяр — тъй като за първи път последните му хранения бяха открити вградени във вкаменелостта.

Изследователите са разгледали фосила на gorgosaurus libratus - част от групата на тиранозаврите, която включва T. rex - и са разкрили два непокътнати задни крайника, които не принадлежат на динозавъра. Крайниците са били на едногодишни динозаври caenagnathid, открити в коремната празнина на тиранозавъра.

Динозавърът е разчленил и изял другите две същества в два разнообразни момента, предоставяйки доказателства за диетите на младите тиранозавриди, съгласно изследването, оповестено в Science Advances.

Младите тиранозавриди, като този в проучването, може да са ловували дребни динозаври, като caenagnathids, до момента в който не пораснат и стартират да се хранят с по-големи динозаври.

В тиранозавъра са открити единствено задни крака, което демонстрира, че той не е ял ценагнатидите цели, а ги е разчленил, избирайки...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР