ВК Ботев Ихтиман съумя да спечели изключително ценна победа над

...
ВК Ботев Ихтиман съумя да спечели изключително ценна победа над
Коментари Харесай

Изясниха се нещата в дъното на Западната група на Висшата лига

ВК Ботев Ихтиман съумя да завоюва извънредно скъпа победа над Миньор Перник с 3:2 гейма в дуел от 17-ия кръг на шампионата и да резервира мястото си в Западната група на Висшата лига по волейбол при мъжете.

Момчетата на Петко Карабонев губеха с 0:2 гейма след 22:25 и изключително трагичен втори гейм с 26:28. Последва много сериозна активизация от страна на домакините и в изключително забавна трета част Ботев завоюва с 27:25.

В четвъртия гейм перничани поведоха с 18:13 и се виждаха краен победител в дуела, само че ихтиманци взеха триумфа с 26:24, а в тайбрека се стигна и до 16:14 за крайния триумф.

Така Ботев не може да бъде преместен от отбора на Етрополе, който гостува в последния кръг преди плейофите на Звездец Горна Малина.

В останалите мачове от този кръг Люлин победи Сливнишки воин Сливница с 3:0 гейма, Ботев Луковит се оправи с Етрополе с 3:0 гейма, а Тетевен Волей се оправи със Звездец Горна Малина с 3:1 гейма.

В плейофите не престават първите четири тима от всяка група, които оформят полуфинални срещи по следната скица: първият от Западната група против четвъртия от Източната група, вторият от Западната против третия от Източната и назад: първият от Източната против четвъртия от Западната, вторият от Източната група против третия от Западната група.

Поради другия брой тимове в двете групи (9 и 7) след довеждане докрай на последния кръг от постоянния сезон, от актива на първите седем тима от Западната група ще бъдат заличени резултатите, реализирани против последните два тима в класирането през сезона (Ботев Ихтиман и Етрополе) и по този начин ще бъде направено ново класиране. Първите четири тима от по този начин полученото ново класиране ще продължат напред в плейофната фаза.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР