Визуализация на паметника. Снимка: Фондация Гордите българи“ Да бъде издигнат паметник

...
Визуализация на паметника. Снимка: Фондация Гордите българи“
Да бъде издигнат паметник
Коментари Харесай

Фондация предлага да бъде изграден паметник на Васил Левски в центъра на Бургас

Визуализация на паметника. Снимка: Фондация „ Гордите българи “

Да бъде повдигнат монумент на Васил Левски на площад „ Атанас Сиреков “ в центъра на град Бургас. Това предлага Фондация „ Гордите Българи “, която се бори за пробуждане на патриотичния дух и българщината у жителите.

 Велина Димитрова и Тодор Тодоров
Велина Димитрова и Тодор Тодоров от Фондация „ Гордите Българи “. Снимка: Искра.бг

Първата им огромна самодейност е да отдадат заслужената респект към един от най- великите българи – Апостола на Свободата Васил Левски. Пред Искра.бг Тодор Тодоров от Фондацията даде повече детайлности за родолюбивата концепция.

„ Нашите монументи са морално остарели и занемарени. Ние взехме решение да създадем нещо по-грандиозно, тъй като Апостола на Свободата заслужава това! “

Той изясни, че на мястото на фонтана на площада ще бъдат построени две фигури – тази на Васил Левски в цялостен растеж и лъв до него. Материалът за монумента ще бъде бронз. Той ще бъде направен от бургаския ваятел Радостин Дамасков . В паметника също по този начин ще има вградена икона на Света Богородица. 

План-сметка. Снимка: Искра.бг

Сумата нужна за построяването му е 500 000 лв. . Желанието на Фондацията е това да стане напълно с дарителски средства. Тодор Тодоров даде обещание, че те ще бъдат разходвани безусловно транспарантно и всички действия ще бъдат регистрирани с фактури.

Дарения ще се набират с концерти, мероприятия, благотворителни пазари , както и с акция в бургаските учебни заведения. Фондацията има заричане, че идеята им ще бъде подкрепена и от родолюбиви българи от чужбина

Към момента можете да подкрепите акцията на дарителската сметка :
Първа Инвестиционна Банка IBAN: BG02FINV91501017699161

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР