Визията на милиардера Илон Мъск за мащабни промени в Twitter

...
Визията на милиардера Илон Мъск за мащабни промени в Twitter
Коментари Харесай

След неуспехите на Google и Meta, Мъск взима на прицел банковите гиганти на Уолстрийт

Визията на милиардера Илон Мъск за огромни промени в Twitter и преобразяване на обществената мрежа в платформа, предлагаща и финансови услуги, стартира да придобива форма. Ребрандирането на обществената мрежа и промяната на нейното лого е едвам първата фаза от тактиката на Мъск за позициониране на финансовия пазар. Това обаче надалеч не е първия случай, в който, софтуерен колос се пробва да навлезе на терена на основния изпълнителен шеф на JPMorgan Chase & Co Джейми Даймън и другите ръководители на банковите колоси от Уолстрийт, пишат Аиша С. Гани и Дженифър Суране за.

Историята е цялостна с софтуерни компании, които имаха за цел да създадат същото. Фейсбук прекара години в вложение и работа по план, наименуван Libra, който трябваше да революционизира трансграничните заплащания, само че регулаторният напън принуди компанията  да се откаже от плана. Гугъл възнамерява цифрово финансово предложение и даже си обезпечи 11 банки като сътрудници за неговия старт, само че ненадейно се отхвърли от целия проект. И Amazon.com Inc. обмисляше да предложи разплащателни сметки за потребителите, само че този план по този начин и не стана действителност.

Американските софтуерни компании изпитват компликации в опитите си да се конкурират с банковите колоси, като постоянно лимитират или се отхвърлят изцяло от упоритостите си в областта на фона на жестоката конкуренция и продължителните процеси по утвърждение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР