Визията на ДПС за участие в политиката е да подкрепя

...
Визията на ДПС за участие в политиката е да подкрепя
Коментари Харесай

Пеевски тръгнал на работа заради нуждата да догоним Европа

„ Визията на Движение за права и свободи за присъединяване в политиката е да поддържа всеки, който ще извърши целите от програмата за ускорено развиване на България. Делян Пеевски поради това стартира да върви на работа всеки ден. Той има роля в изработването й и ние от през вчерашния ден започнахме да я изпълняваме “, уточни зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев. В предаването " Панорама " по Българска национална телевизия той съобщи, Движение за права и свободи стартира диалози с всички политически сили за реализиране на консенсус за целите на страната, само че не счита да се съюзява с ГЕРБ или друга партия. А България би трябвало да се движи към Европа по стратегия за ускорено развиване, само че не и от предварителни избори. 

„ Ние от 2 години приказваме, че страната ни има потребност от стратегия за ускорено и догонващо Европа развиване – европейските приходи и стандартите. Резултатът от изборите не допускат предварителни избори, само че допускат смяна – тъй като ниската изборна интензивност е пестник за всички, тя сподели, че хората желаят смяна, не внезапна, само че я желаят “, уточни Цонев. Той персонално пресметнал, че с стопански напредък от 2-3% годишно ние тъкмо 150 година ще догонваме Европа. „ Защо се случва това – първо, формулата на съдружното ръководство 121 плюс депутати и някакъв общ брой от стратегиите на сътрудниците не работи, в тях няма фокус. Образованието не е фокус, те имат 10 целта, само че без фокус “, сподели депутатът.

Той съобщи, че Движение за права и свободи стартира диалози с политическите сили с желанието от обособените им стратегии да се изведат 2 или 3 целта, зад които да застанат всички – „ обучение, демографска рецесия и решаването й, само че не с някакви добавки, надбавки и така нататък, а в целия й аспект – опазване на здравето, обучение, работа, приходи “. Третият приоритет за хората на Доган е „ интензивен напредък, който пипва избрани лостчета на стопанската система, а не цялата “.

Запитан от водещия желае ли Движение за права и свободи да стане формален съдружник на ГЕРБ, Цонев съобщи, че партията не желае да се съюзява с никого, а единствено да се приказва за тази стратегия, главните политически сили да изведат целите и да се работи по тях. Част от въпросната стратегия за догонването на Европа били и намаляването на Данък добавена стойност за хляба, строителството на детски градини и по фискална опция те да са безвъзмездни за децата. „ Има пари – 2 милиарда за саниране, а единствено 500 милиона лв. са 500 детски градини. Само би трябвало да се разберем, че ще го вършим. Това е лостчето – натискаме го и го ускоряваме. Следващата стъпка е дигитализацията на междинното обучение – всеки да излиза с специалност, не с айфон в ръка. Висшето обучение – бизнесът непрекъснато споделя, че главният проблем е неналичието на фрагменти. Така е, тъй като университетите бълват фрагменти, които не са нужни на бизнеса “, изясни депутатът.

В коментар за намаляването на Данък добавена стойност за хляба Цонев акцентира, че в Движение за права и свободи в никакъв случай не били популисти – в Румъния и Гърция го понижават и за други артикули, посочи той. „ Ние сме районен пазар и си даваме сметка, че ще станем неконкурентни, в Румъния е по-евтино агнешкото, в България зеленчуците са по-евтини от тези в Румъния и по тази причина търговията върви в куфари, идете на Дунав мост да видите каква търговия върви “, сподели депутатът. И добави, че по този начин можело да се стартира и борбата за приходите. Накрая увери, че е изцяло допустимо другите партийни стратегии да се съгласуват, да се изведат целите на страната и „ в случай че зад тях не може да застане националният политически естаблишмънт, значи той не става за нищо “. „ Не е работа една партия да споделя на другата „ вие сте корумпирани “, а другата да дава отговор „ ми вие какви сте “. Напълно вероятен е националният консенсус “, безапелационен беше Йордан Цонев.

В началото депутатът не пропусна да поздрави мюсюлманите с настъпващия Рамазан байрам, след което регистрира дилемите на партията по време на предизборната акция. Централният лъч, воден от водача Мустафа Карадайъ, провел 146 срещи в 146 обитаеми места, участниците стиснали десетки хиляди ръце и резултатът се оказал доста добър за Движение за права и свободи. „ Поставихме си 4 цели – първата, да затворим раните от плана препис Местан, тя е реализирана, партията му има 6 000 гласа. Това не стана от единствено себе си – ръководителят Карадайъ 2 година не е почивал, обикалял е всички градове и села, където има наши гласоподаватели, и се е срещал единствено с тези, които се бяха отделили, разсърдили и дали своят вот не за Движение за права и свободи. Това е къртовска работа и резултатите са налице “, уточни Цонев. Втората задача била Движение за права и свободи да си върне третото място – и тя била сполучлива, защото националистите имали сборно 2 пъти по-малко гласове от тези на придвижването. И третата изпълнили - да получат повече гласове от парламентарните избори през 2017 година, в този момент те се вдигнали с 10-12 000 повече и по този начин Движение за права и свободи станало единствената партия, нараснала поддръжката си. „ И четвъртата, най-важната – да проверим настроенията и да промотираме нашата стратегия и визията ни за смяна на формулата на ръководството “, и тя била реализирана.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР