Визия за България е основа, по която тепърва предстои голям

...
Визия за България е основа, по която тепърва предстои голям
Коментари Харесай

Станислав Владимиров: “Визия за България” е основа, по която тепърва предстои голям дебат

„ Визия за България ” е основа, по която занапред следва огромен спор. Ние сме отворени към други политически субекти, синдикати и организации, към цялото общество, тъй като виждаме, че страната не се развива добре и не можем да догоним средноевропейските страни. ” Това сподели по Българска национална телевизия националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България ” Станислав Владимиров във връзка показания преди дни от левицата план.

Според него това е документ, върху който може да се стъпи за цялостна смяна на модела на ръководство на страната и на системата. „ Най-големият проблем в България сега е демографията. Всъщност ние сме към този момент в демографска гибел. Цялото общество би трябвало да дебатира по тази тематика, за ограниченията и стъпките, които би трябвало да се подхващат ”, безапелационен бе националният представител.

Според него част от ограниченията за справяне с казуса минава през подкрепяне на младите фамилии с репродуктивни проблеми, през развъждането и грижата на детето от детски ясли, детска градина и учебно заведение. Според него приходите в България не престават да са извънредно ниски. Той добави, че с това равнище на приходите и отворения трудов европейски пазар е доста мъчно да се задържи работната ръка у нас. „ Правилната районна политика не е както до момента – да асфалтираме една пътна права, а е положително обмисляне на развиването на районите. Не може стопанската система ни да е развита единствено в три града. Това води до дебалансиране на страната. Нужно е положително икономическо развиване на всички райони, положителни услуги в обучение и опазване на здравето ”, уточни националният представител.

Той призна, че за първи път в този документ левицата бърка толкоз надълбоко в раната на болното ни опазване на здравето. „ През 1999 година, когато започва НЗОК е с бюджет от 700 – 800 млн. лв.. Сега този бюджет е над 4 милиарда лв., а сме намалели като нация с над милион и триста хиляди души. Колкото и пари да наливаме в тази система, тя води до по-лошо качество. Затова би трябвало да променим целия модел ”, изясни Станислав Владимиров. По думите му тази система би трябвало да бъде обърната към хората. Той изясни, че ние сме една от дребното страни с толкоз високо Данък добавена стойност върху детските храни, медикаментите и такъми, свързани с развъждането на децата. „ Има артикули от първа нужда, на които ставката от Данък добавена стойност може да бъде покрай цифрата нула ”, безапелационен беше Станислав Владимиров. По думите му прекомерно дълго време е оставяна ролята на страната настрана. „ Държавата може да бъде освен регулатор, само че и вложител в редица браншове ”, заключи той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР