ВИЗИТКА Веселин Бонов е роден на 16 август 1972 г. Завършил

...
ВИЗИТКА
Веселин Бонов е роден на 16 август 1972 г. Завършил
Коментари Харесай

Веселин Бонов: 700 000 лева тръгват към улици и сгради в Кал...

ВИЗИТКА

Веселин Бонов е роден на 16 август 1972 година Завършил е строителен колеж в Пловдив, компетентност геодезия и картография. Отбива военна работа от 1992 до 1993 година и приключва математика и информатика в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. До 2001 година работи в рекламна организация. След това до 2006 година е чиновник в офис на банка ДСК в Калояново. А от 2006 до 2015 година - в Областна дирекция " Земеделие " в Пловдив. От 2016 година е заместник-кмет на община Калояново. След премахване на Георги Георгиев от кметския пост на 8 юни тази година Веселин Бонов бе определен от Общинския съвет за краткотрайно изпълняващ длъжността кмет на община Калояново.

- Господин Бонов, какви са първите ви задания като кмет на община Калояново?

- Най-важната ми задача като краткотраен кмет е да се осъществя финансовата стратегия по бюджета на общината. Има заложени много огромни суми за поправки на улици по обитаемоте места, поправки на общински здания.

- Колко са заделените пари за финансови действия?

- Около 700 000 лв., които ще се вложат в поправки на пътища, улици и общински здания.

- Към кои обитаеми места е ориентирана финансовата стратегия и какво ще се случва в тях?

- Предвидени са поправки на улици и общински здания. По-голямата част от дейностите са ориентирани към Ръжево Конаре, където ще се ремонтират четири улици. В Житница има довършителни работи по улици, по действия, стартирани предходната година. В Дуванлии следва асфалтиране на една улица. В Калояново една улица ще бъде реконструирана напълно.

Останалите са поправки на общински здания - здравните служби в Житница и Ръжево Конаре, кметството в Отец Паисиево.

-Какви европроекти се осъществят в община Калояново?

- От предходния програмен интервал работим по Програмата за развиване на селските региони по размер 7.2. По тази стратегия бе осъществен главен ремонт и реорганизация на три общински пътя. Тези поправки завършват и следва отчитането на плана пред Държавна фирма " Земеделие ". Даже на 22 юни имахме инспекция от фонда на място, чакаме, че докладите ще бъдат признати без забележки.

- Кои пътища се ремонтираха по Програмата за развиване на селските региони?

- Това са пътят от Карловско шосе до Дълго поле, откъдето се прави връзка с Ръжево Конаре. Трасето е към 4 км. Там бе осъществена реорганизация и рехабилитация. Другият път е от Карловско шосе до Ръжево Конаре, също към 4 км. Ремонтира се и правата от Калояново до гара Калояново с дължина 800 метра. Държавна приемателна комисия одобри обектите и те са въведени в употреба. Проектът обгръща и трите пътя и е на стойност 5.8 милиона.

- Какво бе финансовото положение на общината, когато я поехте?

- Финансовото положение е устойчиво, общината няма отговорности. Бюджетът е уравновесен.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР