ВизиткаВенцислава Николова е собственик на агенция за човешки ресурси, която

...
ВизиткаВенцислава Николова е собственик на агенция за човешки ресурси, която
Коментари Харесай

Венцислава Николова: Всеки предприемчив човек може да стане партньор на "Еконт" и да участва активно в моделирането на бизнеса ни

Визитка

Венцислава Николова е притежател на организация за човешки запаси, която работи извънредно за " Еконт ". Отговаря за подбора на гении за компанията и стои най-близо до вземането на решение кои претенденти да се включат в партньорската мрежа на " Еконт ".

Повече от 7 години се грижи за подбора на гении и е водач на екип " Център за познание " в " Еконт ". Развитието и обучаването на общността и хората в нея са нейната задача.

Венцислава Николова преплита пътищата си с логистичната и куриерска компания, когато през 2014 година основава обучителната стратегия Jump в родния си град Русе. Доброволец е и във фондация " Еконт ", където взе участие интензивно в планове, ориентирани към познание, обучение и напредък на младежите.

Има бакалавърска степен по " Стопанско ръководство " и две магистърски - по " Бизнес администрация " и по " Иновации и предприемачество ". В момента учи " Маркетинг " в Рим.

" Еконт " е прочут с най -голямата мрежа от куриерски офиси в България, както и с включването в нея на необятен кръг сътрудници. Как работи тя?

Стремежът ни е да открием още най-малко толкоз хора (сега са към 400), които да пожелаят да са бизнесмени в " Еконт ". Досега нашите бизнесмени растяха хоризонтално, т.е. разширяваха бизнеса си географски с повече на брой офиси.

Сега желаеме сами да открият по какъв начин могат да порастват и отвесно, като вземат участие интензивно в моделирането на бизнеса ни.

В нашата Общност всеки деятелен човек може да стане сътрудник и да ръководи офис, куриери, " Еконтомат ", логистичен център, линия от националния ни превоз или даже екип от специалисти в бизнес дизайна и ръководството.

 Венцислава Николова: Всеки деятелен човек може да стане сътрудник на

Бизнес моделът на компанията е нетрадиционен за България - това не е познатият франчайз, а партньорство с бизнесмени с локалните офиси. Какво е присъщото или особеното при този модел?

Да, тъкмо по този начин. Ние сме сътрудници. В нашите връзки няма обичайното " заплащам, с цел да ти употребявам марката ". При нас бизнесмените са сътрудници, тъй като с тях разделяме всеки доход и всеки разход по всяка пратка. И чакаме от тях да бъдат дейни в разширението на бизнеса си и да носят персонална отговорност в резултата си. Да споделяме общи правила и полезности.

Това е и новото, което желаеме да изведем на напред във времето. Създадохме среда, в която хората ни са подкрепени от нашата новаторска платформа за съвършени логистични и платежни услуги за електронна търговия и самостоятелни клиенти.

Така фокусът на бизнесмена е върху най-важното - опцията да развива себе си и да способства България да бъде една богата, добре уредена страна от свободни хора. В тази среда всеки може да тренира своята персонална отговорност и дисциплинираност, до момента в който разпростира своя капацитет.

Какви преимущества и вероятности дава този модел за двете страни - и за " Еконт ", и за сътрудниците му ?

На " Еконт " този модел дава опция да работим в общественост от съидейници. Общността значи, че всички имаме семеен дух и се припознаваме в средата. Гледаме в една посока и следваме една фантазия. И имаме свободата да изберем докога да сме част от тази общественост, както и какъв брой желаеме да растем.

За бизнесмените " Еконт " е опция да разпрострат предприемаческия си капацитет и да развиват бизнеса си, до момента в който разчитат на опита и на хората в Общността ни. Нашият бранд е поръчител, че те ще имат сполучлив бизнес и дружно ще се развиваме. Ще бъдат специалисти в сполучливия бизнес модел, в който са. И ще извършват партньорската си роля в цялостния ѝ потенциал.

 Венцислава Николова: Всеки деятелен човек може да стане сътрудник на

Вие сте индивидът, който е най-близо до вземането на решение кои претендентите да се включат във вашата партньорска мрежа. Какви са главните условия към тях, на кои техни качества държите най-вече, с цел да подсигуряват те високото качество на услугите на " Еконт " ?

Идеалният сътрудник в " Еконт " е с деятелен дух. Знае, че всичко е постижимо и зависи единствено от него. Спазва даденото заричане. С наслада и любознание избира кое поле му е силата, а по-късно навлиза и в нови полета, като от самото начало получава мощна поддръжка от националния сътрудник - " Еконт ". Той непрекъснато търси какво и по какъв начин да усъвършенства, с цел да отговорим на потребностите на клиентите си и да им доставим съвършената услуга. Прави умишлен избор да стане част от новаторски бранд с 30-годишна история, 4500 души общественост и над 4 млн. клиенти, в който всичко е персонално - всеки резултат, всеки триумф и всеки теоретичен урок.

Как " Еконт " съумява да притегли в екипа си младежи ? Какви благоприятни условия за кариерно развиване им предлага ?

За младежите най-голямата изгода в " Еконт " е свободата - независимост да действаш, да мислиш, да сбъдваш, да предлагаш, да подобряваш и да променяш. Ние разбираме какъв брой скъпо е младежите да получат поддръжка при започване на професионалния си път и по тази причина предоставяме опция за образование в динамична и предизвикателна бизнес среда.

 Венцислава Николова: Всеки деятелен човек може да стане сътрудник на

Ви е самата сте част от младите бизнесмени на " Еконт " - с какви провокации се срещнахте по пътя си в компанията и кои са най-важните бизнес уроци, които научихте ?

Да, аз самата съм бизнесмен и сътрудник в " Еконт " и по този модел ръководя екипите си. Предизвикателствата са доста, само че по-важна е поддръжката, която получавах по пътя, и за какво върша това, което върша. А отговорът е - тъй като в действителност желая да способствам за развиването на България и за това да създадем живота и бизнеса на българите по-добър и по-лесен.

Най-важният бизнес урок е, че да си бизнесмен не значи просто да управляваш екип от хора, да плащаш заплати и да подписваш документи. Предприемач е да предприемаш дейности, с цел да подобряваш средата и хората към теб.

Как могат бъдещите бизнесмени да научат повече ?

Могат постоянно да потърсят мен за повече информация, да ревизират за нея на уеб страницата на " Еконт " или даже да заповядат на събитието, което организираме - " Стани водач с " Еконт ". Датата е 17 юли, а мястото - Академия " Еконт ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР