ВизиткаВаня Манова e дългогодишен ръководител на Mastercard за България, Северна

...
ВизиткаВаня Манова e дългогодишен ръководител на Mastercard за България, Северна
Коментари Харесай

Размерът на компаниите се измерва с размера на позитивния им принос

Визитка Ваня Манова e дълготраен началник на Mastercard за България, Северна Македония, Албания и Косово. През 2022 година е определена за член на управителния съвет на Българската финтех асoциация (БФА) и гледа на това като опция да способства за положителна смяна на всички равнища на екосистемата. Ваня Манова разяснява уговорките на Mastercard към въглеродните излъчвания, политиката на включване на непредставени групи и бъдещето на планетата, която съзерцава повече фотоси от Космоса вместо личния си " заден двор ". Mastercard формулира правилата си на правене на бизнес като бизнес, учреден на емпатията. Какво значи това?
- Накратко - това значи, че слагаме индивида първоначално, в центъра и в края на нашите артикули и решения. Забележете - не потребителя, а индивида. С неговите потребности, стремежи, контузии, проблеми и даже несъгласия. Това значи и че развиваме бизнеса си, стремейки се това да е главно с помощта на нововъведения и начинания, които усъвършенстват живота и средата на хората. Това е естествено за цифровите компании, тъй като те по този начин са зародили - като по-добри решения за ежедневния живот на хората. Допълнително при Mastercard има и още нещо - като световна софтуерна инфраструктура сме длъжни да предвиждаме какво ще бъде значимо след 10, 15, 20 години за всички тези хора, а и за планетата, с цел да почнем да го осъществяваме и да сме подготвени в точния момент.
Наскоро публикувахте световния си ESG отчет - 2021 Corporate Sustainability and Diversity, Equity, and Inclusion (DEI) report за 2021 година Кои от международните решения имат бъдеще и в нашия район, в нашата страна?
- Mastercard включва към този момент 675 млн. консуматори в международната цифрова стопанска система, в това число 25 млн. нови МСП единствено за последната година. Целта на компанията е до 2025 година най-малко 1 милиарда хора да имат бърз, сигурен и резистентен достъп до запаси и цифрова бизнес подвижност. Българските картодържатели и дребен бизнес са част от тази екосистема, а нашите сътрудници - банките, финтех фирмите, търговците, държавните управления, се употребяват в огромна степен от нашите визионерски решения - сигурни мобилни портфейли, биометрична автентификация, бърз и елементарен продан на средства от карта в карта, лесни и мигновени заплащания в градския превоз, паркинг зоните, автоматите за self service.

Не на последно място се гордеем, че локалният ни екип е водач в реализацията на екологични картови артикули от ново потомство - не просто от рециклиран и рециклируем материал, само че обвързани с поддръжка на естествени дела. Дебитната ни карта с Банка ДСК WildLife Impact е пример тъкмо за подобен всеобщ артикул. Каузата, която ни сплоти, е с фокус върху спасяването на хабитатите на изчезващи скотски типове. Върху картата са изобразени сериозно застрашени животни като гривестия лемур, а срокът ѝ на приключване съответствува с хипотетичното време, след което този тип повече няма да съществува.
Реклама Напоследък се приказва доста, че вложенията се насочват към потвърдени ESG разработки, които имат теоретичен метод за понижаване на CO2 излъчванията и постигането на нулев отпечатък до 2050 година Има ли български образци в тази посока?
- Първо, да подчертая, че изтеглихме нашата упоритост за нулеви излъчвания (GHG) с 10 години по-рано - 2040 година - нямаме време да отлагаме нито като хора, нито като бизнес, тъй като това значи загуби в милиарди, стопански и филантропични рецесии, политическа неустановеност. В световен проект Mastercard от три години оперира личен фонд от $260 млн., който разпределя грантове измежду 143 организации в 94 страни. Подобни наши бизнес акселераторски стратегии поддържат и новаторски финтех стартъпи. Гордеем се, че измежду международната селекция на Mastercard има и български компании - да вземем за пример финтех издателят Paynetics или квалифицираният снабдител на цифрова еднаквост Еvrotrust.

Отделно през интензивностите на марката ни в България от две години поддържаме новаторската компания Pollenity и платформата им istinskimed.bg, която през юли единствено за една седмица осъществя сполучливо IPO в размер на 1.2 млн. лв. при първото си първично обществено предложение.
Mastercard`s 2021 Corporate Sustainability Report може да намерите на: Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР