ВизиткаСоня Миртич е мениджър Продажби за Югоизточна Европа във Fenix

...
ВизиткаСоня Миртич е мениджър Продажби за Югоизточна Европа във Fenix
Коментари Харесай

От планинската пътека до трапезата – Royаl Robbins предлага устойчив стил в първия си магазин в страната

Визитка Соня Миртич е управител " Продажби " за Югоизточна Европа във Fenix Outdoor за разрастващите се пазари, профилирана за Royal Robbins и част от аксесоарите на Fjällräven. Нейният опит е главно в региона на продажбите, с някои маркетингови начинания. Преди това е работила в продажбите за Studio Moderna (собственик на марки Dormeo, Top Shop, Delimano, Walkmaxx, Kosmodisk, Shark), най-голямата словенска новинарска станция, наречена Pro Plus, и Delo - най-големият словенски вестник. Има бакалавърска степен в Икономическия факултет на Любляна и Амстердам, специализирайки обществена отговорност на мултинационалните компании и резистентност. Соня Миртич е част от Fenix Outdoor от 3 години, отговаряйки за пазарите на Словения, Хърватия, Сърбия, България и Северна Македония. Визитка Соня Миртич е управител " Продажби " за Югоизточна Европа във Fenix Outdoor за разрастващите се пазари, профилирана за Royal Robbins и част от аксесоарите на Fjällräven. Нейният опит е главно в региона на продажбите, с някои маркетингови начинания. Преди това е работила в продажбите за Studio Moderna (собственик на марки Dormeo, Top Shop, Delimano, Walkmaxx, Kosmodisk, Shark), най-голямата словенска новинарска станция, наречена Pro Plus, и Delo - най-големият словенски вестник. Има бакалавърска степен в Икономическия факултет на Любляна и Амстердам, специализирайки обществена отговорност на мултинационалните компании и резистентност. Соня Миртич е част от Fenix Outdoor от 3 години, отговаряйки за пазарите на Словения, Хърватия, Сърбия, България и Северна Македония. Какво отличава марката Royal Robbins? Кое е най-важното, което българските клиенти би трябвало да знаят за марката?
- На първо място бих желала да подчертая, че сме част от компанията Fenix Outdoor International AG, основана в Цуг, Швейцария, и записана на Nasdaq Stockholm, Large Cap. Така че тук към този момент присъстваме посредством партньорски магазин, представящ марките Fjällräven, Hanwag и Primus, а в съседство откриваме и магазин Royal Robbins. Брандът идва от Северна Калифорния, където е основан през 1968 година и носи името на своя основател, роден през 1935 година и умрял през 2018 година Той постоянно е имал за цел да основава функционални, издръжливи и стилни артикули с най-малък отпечатък върху планетата. Роял е живял с майка си и сестра си в Северна Калифорния и е бил разпален по природата и приключенията. След като се среща със брачната половинка си Лиз, те вземат решение да основат марка, която да е подобаваща за всеки мотив и всяка потребност. Така компанията е учредена през 1968 година, а стремежът към нововъведения и резистентност са нейните съществени движещи сили.

Друго, което локалните консуматори би трябвало да знаят, е, че предлагаме артикули за туризъм и планинарство за всички и не сме ориентирани единствено към най-опитните. Приветстваме всеки, който желае да се наслаждения на природата. С други думи имаме облекло, уместно за пикници, за къмпинг, за вървене до Витоша, за навестяване на Розовата котловина и " Фестивала на розата ", за гребане, за вървене до офиса. Стига да се наслаждавате на природата по какъвто и да е метод, Royal Robbins ви предлага стилно решение.
Реклама Споменавате, че устойчивостта е в центъра на философията на вашата марка. Можете ли да ни разкажете повече за това по какъв начин я прилагате?
- През 60-те Роял Робинс и неговата брачна половинка Лиз са измежду емблематични катерачи в Сиера Невада. Те са част от модерното придвижване катерачи, които вкарват термина " чисто катерене " - техника, която им дава опцията да катерят високи стени с минимално до никакво увреждане на скалата, безусловно олицетворение на философията им на надълбоко почитание към естествения свят. Ние сътворяваме дизайни, неподвластни на времето, т.е. сътворяваме модели и дрехи, които няма да излязат от мода след една година или един месец и ще продължат да бъдат функционални и ще ви оказват помощ да водите по-устойчив живот измежду природата, да ви оказват помощ в приключенията ви и да ви стоят добре. Освен това на база на технологията, заложена в облеклата, можете да ги употребявате както за офиса, по този начин и разходка в парка или за пикник със фамилията си.

Постигнахме огромен прогрес по цели за резистентност, които си поставихме през 2021 година Фокусирани върху намаляването на въглеродния отпечатък на нашите артикули, прехвърлихме доста основни модели към материали с по-малък подобен. Полиестерът и памукът са нашите най-използвани нишки и ние се стремим към това да използваме 80% рециклиран полиестер и 100% желан памук до 2025 година През 2021 година достигнахме надлежно 59% и 67%. Напредъкът ни беше приет в Material Change Index на Textile Exchange, където преминахме от равнище 2 (Установяване) на равнище 3 (Съзряване), което разпознава марка като нововъзникващ водач в усвояването на нишки с по-ниско влияние. Следвайки образеца на Лиз и Роял, ние се ангажираме с понижаване на нашето влияние, като в същото време разрастваме бизнеса си.
Бихте ли разказали повече за технологиите зад облеклата? Какви са те и какво оферират на потребителите?
- Ако вземем за образец моята рокля, която е от линията Spotless, тя е направена от 12 пластмасови бутилки, тъй като ние в действителност ценим проследимостта. Така че използваме доста рециклирани материали, които другояче биха се озовали в океана. Но преди този момент да успее да се случи, ние ги взимаме, преработваме ги и вършим тази красива рокля от тях. Тя е обработена с технология за незадържане на петна. Това значи, че в случай че имате леке на водна основа, да вземем за пример в случай че се полеете с кафе, алено вино и каквото и да е на водна основа, можете елементарно просто да я изперете под чешмяната вода и даже да не я сушите. Аз просто я обличам, до момента в който е още мокра и тя изсъхва бързо върху мен.

Трябва също да загатна нашите новаторски материали в облеклата от линията Bug Barrier, в които има перметрин. Това е вещество, което се съдържа и в спрейовете срещу захапване от инсекти, защото отблъсква оси, комари, бръмбари, мухи и така нататък Първоначално перметринът се е извличал от африканска хризантема. Дрехите от Bug Barrier линията в действителност съдържат в себе си синтетичен перметрин, т.е. същият, който се слага върху кожата. Така че, когато носите да вземем за пример такова яке, няма да бъдете ухапани от комар, оса или каквото и да е друго насекомо. Веществото е изцяло безвредно за възрастни, за деца и за домашни любимци.
Реклама
И на трето място, както споделих, използваме рециклирани материали, като с изключение на полиестер използваме и рециклирани черупки от стриди. Черупките от стриди са хранителни боклуци, които ние купуваме, смачкваме ги, комбинираме ги дружно с полиестера и сътворяваме така наречен морска вълна, от която вършим пуловери, защото те отстраняват статичното електричество. Също по този начин за нашивките с логата използваме остатъците от производството на ябълков сок, които изстискваме и компресираме.
Royal Robbins е прочут и с по този начин нареченото етично произвеждане. Какво в действителност значи това?
- Винаги се стремим да намерим и използваме най-щадящите и устойчиви към хората екологични индустриални способи. Имаме открити вътрешни системи за ръководство и си сътрудничим с доверени организации като част от нашите непрекъснати старания за понижаване на излъчванията, унищожаване на отрови и отбрана на хората, които създават нашите артикули. Ние сме сътрудник на Асоциацията за обективен труд (FLA), която е организация с голям брой заинтригувани страни, фокусирана върху насърчаването на правата на служащите и възстановяване на изискванията на труд в международен мащаб. Използвайки техните принадлежности и запаси, ние непрестанно подобряваме нашия метод към етичното доставяне. Ангажирани сме с етичното отношение към животните, което е част и от нашите политика за хуманно отношение към животните по цялата индустриална верига.
Защо Royal Robbins избра българския пазар за разширение на активността си? Какви вложения планирате да извършите в България?
- По време на пандемията, а също и след нея, световно следим растеж на дейностите навън и хората още веднъж преоткриват своите местности. Това е наклонността и в района, да вземем за пример в Гърция и Сърбия, където навлязохме първо и постигнахме огромен триумф с нашата марка. Затова беше разумно решение да навлезем в България, откакто имате такава богата история на планинарството, и да разтеглим активността си тук. Инвестицията е разграничена с нашия локален сътрудник, който открива магазина и наема двама души личен състав. Нашата инвестиция е дълготрайна, като се фокусираме върху построяването на марката и неговото първо стъпване в Източноевропейския район.
Първият магазин отвори порти в The Mall в София. Какъв е размерът му и какви типове артикули ще могат да намерят българските клиенти в него?
- Магазинът е с повърхност 35 квадратни мера. Перфектният размер за начало, а и както се споделя " Малкото е доста ". Дългосрочният ни проект е за уголемение както на магазините, по този начин и на позиционирането на този и останалите марки от портфолиото на Fenix. От позиция на продуктите имаме три линии. Едната линия е Spotless, в която използваме рециклирани материали. Другата линия е Bug Barrier, а третата включва артикули от естествени материали като така наречен желан памук (preferred cotton), органически памук и коноп. Сигурни сме, че всеки клиент в България ще открие точния артикул за себе си в магазина на Royal Robbins.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР