ВизиткаМилена Драгийска управлява Лидл България от 2007 г., когато веригата

...
ВизиткаМилена Драгийска управлява Лидл България от 2007 г., когато веригата
Коментари Харесай

Отличието TOP Employer е висока оценка за грижата ни за служителите

ВизиткаМилена Драгийска ръководи " Лидл България " от 2007 година, когато веригата стъпва на българския пазар. Започва кариерата си в " Lidl Германия " през 2002 година като районен управител продажби за районите на Щутгарт и Карлсруе. След това продължава професионалното си развиване в централата на Lidl, където дава отговор за разнообразни интернационалните планове за Lidl International. Член е на Управителния съвет на Германо-българската индустриално-търговска камара, УС на Съвета на дамите в бизнеса в България и УС на Фондация " Америка за България ". Г-жо Драгийска, в края на януари " Лидл България " получи документа TOP Employer за трета поредна година. Какво значи той за една компания?
Сертификатът TOP Employer значи, че една компания ползва международно одобрени работодателски практики. Това е извънредно висока и справедлива оценка за това какъв брой добър е един шеф. В процеса по сертификация TOP Employers Institute прави изчерпателен самостоятелен одит на HR политиките, като анализът обгръща 6 основни области - ръководство на хората, работна среда, привличане, развиване, ангажиране и сливане. Фактът, че за трета поредна година получаваме това отличие, е самопризнание, че макар рецесията работодателските ни практики дават отговор на едни от най-високите международни стандарти.
При един подобен сертификационен развой по какъв начин наподобява българският шеф, съпоставен с европейските компании?
- Отличия като TOP Employer потвърждават, че в България има постоянни и одобрени компании, които по нищо не отстъпват на европейските. Тази година резултатът на " Лидл България " се повишава по отношение на миналата, като най-голямо усъвършенстване има в области като ангажираност, богатство, тактика за ръководство на хората и цифровизация. Средният резултат на веригата е над междинния за страната, а по избрани индикатори - като да вземем за пример работна среда, образование и кариера - е даже над междинния за сектора в Европа. " Лидл България " получава това отличие дружно с представителствата на Lidl в 24 от общо 30 страни, в които участва - измежду тях са Германия, Франция, Англия и други. Всичко това демонстрира, че като шеф сме изцяло конкурентни на фирмите в другите страни.
Кои са нещата, които направихте за вашите чиновници през последната година в отговор на все по-ясно очертаващата се икономическа рецесия?
- Продължихме да вършим това, което се чака от нас като шеф - да осигуряваме непоклатимост и успокоение. Увеличихме възнаграждението на чиновниците в магазините ни, като следва и в складовите бази. Въведохме нови придобивки като коледен бонус, бонус при пенсиониране. Увеличихме пакета за в допълнение здравно обезпечаване. Въведохме и нова онлайн платформа, с която чиновниците могат по-лесно да възнамеряват образованията си.
Реклама
Отворихме 4 нови магазина, в това число и в нови градове като Троян. Така към този момент присъстваме със 109 магазина в 50 града. В резултат на това нараснахме и като екип. За интервала януари 2021 - януари 2022 година чиновниците ни се усилиха с 15% и през днешния ден сме 3737 души. За младите фрагменти организирахме младежките си стратегии - стажантска и практикантска, които провокираха двойно по-голям интерес. В стажантската ни стратегия аплайваха близо 120 български студенти, а 139 пълнолетни възпитаници организираха своята процедура в магазините ни. На фона на компликациите по целия свят продължихме да се развиваме и да се грижим за нашите чиновници. Затова и оценки като TOP Employer са мотив за горделивост за целия ни екип.
Предвид статистиката от последното броене какви са прогнозите ви за пазара на труда - ще става ли по-трудно намирането на фрагменти?
- Намирането на качествени фрагменти в никакъв случай не е било елементарно. Дали отрицателните демографски трендове, които се обрисуваха, ще се задълбочат - времето ще покаже. Не бива обаче да забравяме, че това е двустранен развой - фирмите търсят хора, само че и хората търсят положителни работодатели. Затова е значимо всяка компания да си задава въпроса " Какво търсят хората и по какъв начин можем да им го предложим ".

Всяка година вършим вътрешни изследвания, с цел да разберем от какво имат потребност чиновниците ни. В резултат на едно от допитванията стана ясно желанието на чиновниците в магазините и складовите ни бази да им осигурим грижа, с която да възвръщат силите си, поради физическата работа, която правят. Така стигнахме до решението да осигурим масажни столове. Това е образец по какъв начин работодателят би трябвало да се вслушва и да схваща какво е значимо за чиновниците му, с цел да им дава отговор по най-правилния и мотивиращ метод.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР