ВизиткаМариана Итева работи във Veolia - световен лидер в предоставянето

...
ВизиткаМариана Итева работи във Veolia - световен лидер в предоставянето
Коментари Харесай

Решенията на "Веолия" за ресурсна трансформация

Визитка Мариана Итева работи във Veolia - международен водач в даването на екологични услуги, от началото на 2010 година Като районен шеф за индустриално развиване за Централна и Източна Европа тя е натоварена с развиването на планове с водещи индустриални компании в трите съществени посоки от активността на Veolia: вода, енергетика и преработката на боклуци. От януари 2021 година Мариана Итева е и заместител районен шеф на Veolia за България. Мариана Итева е член на съвета на шефовете на " Софийска вода " и някогашен изпълнителен шеф на сдружението (2013-2014 г.). Била е и член на съвета на шефовете на арменското поделение на Veolia - " Ереван джур " - в интервала 2012-2013 година Преди да стартира работа във Veolia, е работила над 10 години в британския ВиК бранш. Работила е по планове на Световната банка, Европейската банка за възобновяване и развиване и английския Департамент за интернационално развиване (DFID). Мариана Итева ще взе участие като преподавател в конференцията, проведена от " Капитал ", която ще се организира на 18 октомври. Г-жо Итева, кръговата стопанска система, енергийната успеваемост, декарбонизацията са огромните световни провокации пред бизнеса през днешния ден и в идващите години. Какви стъпки подхваща групата " Веолия ", с цел да осъществя тези цели?
- Предизвикателствата, пред които сме изправени през днешния ден, изискват неотложна смяна в моделите на произвеждане и ползване, учредени на работеща кръгова стопанска система, усъвършенствана енергийна успеваемост, произвеждане на зелена сила от възобновими източници и декарбонизация на промишлеността и други браншове на стопанската система. Групата " Веолия " разполага с голям капацитет за даване на висококачествени и съобразени с потребностите на клиента услуги в региона на водите, силата и отпадъците, което ни разрешава да реализираме по-бързи резултати в международен мащаб. Можем да обслужваме дейно общностите и бизнеса, като им предоставяме нови подходи за отнасяне на отпадъците и ресурсите като цяло, за енергийна успеваемост и в същото време се грижим за околната среда и подобряваме екологичния отпечатък както в никакъв случай до момента.

Преминаването към въглеродна индиферентност е световна цел и неизменима част от интернационалния политически дневен ред. След Парижкото съглашение от 2015 година " Веолия " е напълно отдадена на този развой и се ангажира да оказва помощ в битката с изключителната обстановка, обвързвана с климата, като част от задачата ни да възобновяваме международните запаси. Това повлиява директно и гамата от оферти и услуги, които създаваме за нашите общински, бизнес и индустриални клиенти. Те са ориентирани към справяне с провокациите, свързани с климата, посредством понижаване на излъчванията на парникови газове или посредством предложение на приспособени решения, които да дават отговор на новата действителност. Стратегията на " Веолия " за реализиране на нулеви чисти излъчвания е учредена на три стълба: преработването на пластмаса - потреблението на рециклирана пластмаса за изработката на пластмасова бутилка отделя 70% по-малко парникови газове, в сравнение с при потребление на първоначални първични материали, улавянето нагазметан от депата за боклуци , както и от пречиствателните станции за отпадъчни води, които " Веолия " ръководи, като го трансформира в биогаз - възобновима сила, и улавянето и съхранението на въглероден диоксид.

" Веолия " извършва своята тактика като благонадежден сътрудник на компании, градове и страни в реализиране на техните цели за нулеви чисти излъчвания.
Реклама
Поредният сполучлив образец е откритото партньорство с Carbon Clean Solutions (CCSL) за широкомащабно внедряване на патентованата от CCSL технология за хващане на въглероден диоксид. Целта в този взаимен план е да се понижи въздействието на парниковия резултат на промишлените предприятия и по този метод да се противодейства на изменението на климата.

Сред съществуващите решения не всички изискват големи финансови запаси или радикално преосмисляне на метода ни на живот, те не изискват безусловно и огромна съгласуваност. Много от тези решения могат да се приложат още през днешния ден, без повече отсрочване, без непоносими разноски или компликация за ръководство.

Неотдавна се присъединихме към самодейността " Научно обосновани цели " ( Science Based Targets Initiative ) и организираме изследвания, с цел да определим сюжети, съвместими с ограничението на световното стопляне до 1,5°C до 2100 година, а за понижаване на излъчванията на парникови газове капиталовият ни проект планува последователно прекратяване на потреблението на въглища в Европа до 2030 година

Бих желала да подчертая, че актуалната енергийна рецесия, както и всички други провокации, които ни засягат на световно равнище, форсираха внедряването на положителните международни практики и направиха приоритет планове, свързани с кръговата стопанска система и енергийната успеваемост. В този смисъл " Веолия " е отличен образец за използване на надеждни решения, които да задоволяват потребностите на всички заинтригувани страни и да способстват за устойчивото развиване на общностите и промишленостите .
Реклама Групата " Веолия " е международен водач в усъвършенстваното ръководство на ресурсите - вода, сила, боклуци. Как решенията в тази област могат да ускорят зелената промяна и да допринесат за устойчивото развиване?
- Може би най-важният въпрос е по какъв начин спомагаме за ускоряването на зелената промяна по света и, несъмнено, в България. Ние имаме доста наличие на българския пазар посредством трите си сдружения - " Софийска вода " АД, " Веолия Енерджи Варна " ЕАД и " Веолия Солюшънс България " ЕАД. " Веолия " създава и внедрява практични и потребни новаторски решения, с грижа за околната среда във всяка от трите области, в които работим по целия свят - ръководство на води, боклуци и сила.

Нещо повече - дигитализацията е в основата на всички наши решения. Например Hubgrade - най-новото смарт решение на " Веолия " за мониторинг и ръководство на енергийни и водни запаси, а също и на преработката на боклуци, оказва помощ на нашите клиенти да реализират сред 5% и 25% спестявания на запаси. Силата на този инструмент се крие в съчетанието от цифрови технологии и насъбрания опит на специалистите на " Веолия " в поддръжка на оперативната и екологична успеваемост. И в последна сметка Hubgrade дава убеденост на нашите клиенти, че сме на прав път към общото ни зелено бъдеще.
Посочете образци за сполучливите решения на " Веолия " за възстановяване на енергийната успеваемост и декарбонизацията.
- Прилагането на решенията на " Веолия " е част от кръговата стопанска система в деяние.

Групата създава новаторски решения, които се трансформират в ефикасни бизнес модели. Тук би трябвало да отбележа постигнатите резултати във връзка с декарбонизацията на нашите действия и тези на нашите клиенти в Централна и Източна Европа.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР