ВизиткаИмето на Петър Делев се свързва най-често с българския бранд

...
ВизиткаИмето на Петър Делев се свързва най-често с българския бранд
Коментари Харесай

Инвестираме в здравословен начин на живот

ВизиткаИмето на Петър Делев се свързва най-често с българския бранд за спортни дрехи и обувки. Той е съсобственик на марката и работи интензивно за нейното издигане в различим бранд. Заедно със фамилията си основава идеологията на - компания за натурално чисти артикули, здравословни питейни заведения и произведения без захар. Задълбочава своя принос в " зеления " метод на живот, като стартира построяването на слънчеви паркове и системи за производството и дома. В съдружничество основава с екип от специалисти от Холандия. ВизиткаИмето на Петър Делев се свързва най-често с българския бранд за спортни дрехи и обувки. Той е съсобственик на марката и работи интензивно за нейното издигане в различим бранд. Заедно със фамилията си основава идеологията на - компания за натурално чисти артикули, здравословни питейни заведения и произведения без захар. Задълбочава своя принос в " зеления " метод на живот, като стартира построяването на слънчеви паркове и системи за производството и дома. В съдружничество основава с екип от специалисти от Холандия. Г-н Делев, развивате сполучлив бизнес в три доста разнообразни производства - на спортни дрехи, натурални храни, слънчеви съоръжения. Защо се насочихте да инвестирате точно в тях, с какво привлякоха интереса ви? Какво е общото сред трите бранша през погледа на един бизнесмен?
- Здравословният метод на живот е това, което сплотява ползите ми. Ако имаме чиста храна, чист въздух, чиста вода, чиста среда, в която да отглеждаме децата си, тогава качеството на живот на всеки един българин би било доста по-високо. Затова постоянно съм търсил благоприятни условия да влагам точно в спорта, в натуралните храни и в зелената сила.
В кои предпочитани посоки предвиждате да насочите идните си вложения? Как съчетавате в тях ESG-критериите и политиките за резистентен бизнес?- На първо място влагаме в слънчеви паркове за лична консумация с продажба на остатъка при всички наши бизнеси. В марката приоритет са неповторимите матрици на спортните ни обувки, които подсигуряват оптимален комфорт при всеки тип спорт. За новия сезон разработихме новаторска training-flex технология, която щади и поддържа ходилото, с цел да обезпечи повече часове пълностоен спорт и улеснение. Реклама
При натуралните храни на инвестицията е в нови машини и нови предписания за произвеждане на бързооборотни изцяло натурални и здравословни артикули както в линията без захар, по този начин и в протеиновата ни линия.
Какви са конкурентните преимущества на българското произвеждане на спортни обувки и дрехи, посредством които утвърждавате продукцията си на пазара?
- Българските артикули имат своето значимо място на локалния пазар. Предпочитани са, тъй като имат високо качество. Ще дам съответен образец. В сегмента спортни обувки ние се конкурираме със световноизвестни марки, които влагат големи бюджети в реклама. Те са създадени качествено, само че се оферират в три разнообразни класа - невисок, междинен и висок, съгласно материалите, вложени в изработката им. Ние, от своя страна, с цел да бъдем конкурентоспособни, работим единствено с най-високия клас материали за произвеждане на спортни обувки. По този метод на една и съща цена потребителят може да избере дали да носи спортни обувки от невисок клас на международен бранд или премиум качество на български производител.
На фона на световната енергийна рецесия вие оферирате новаторски енергийни решения за бизнеса и семействата, като проектирате и изпълнявате слънчеви съоръжения. Имат ли българските компании интерес и подготвеност да отговорят на новите условия и провокации за " зелен преход ", " зелена стопанска система " и чиста сила? Какво е належащо - на равнище компании и на равнище държавно ръководство, с цел да се форсира внедряването на ВЕИ?
- Най-големият проблем пред фирмите сега е административната процедура. Тя в действителност се трансформира в предизвикателство, вместо да бъде в изгода и в поддръжка на бизнеса. При семействата срещаме същия проблем. Хората нямат задоволително информация, не са сигурни дали изискванията за тяхното финансиране няма да се трансформират на някакъв стадий. Налага ни се да приказваме дълго и да споделяме своя опит от разнообразни наши планове, с цел да им дадем успокоение и убеденост, че това е пътят.
Икономиката навлезе в четвъртата си поредна сложна година - след негативното влияние на коронавирусната пандемия, войната в Украйна, инфлационната и енергийната рецесия. Каква е вашата равносметка за този интервал? Какво променихте в бизнеса си, кои от задачите си успяхте да постигнете и кои - не?
- Преди четири години нашите проекти се движеха в посока Европа. Успяхме да отворим няколко сполучливи франчайз магазина на Flair в Холандия и Македония. Работехме по създаване на обекти и в други европейски страни. С настъпването на коронавирусната пандемия обаче всичко се промени и насочихме напъните си в това да задържим постигнатото и да подсигурим чиновниците си, с цел да останат с нас и по време на рецесията.
Реклама Кои от направените до момента вложения смятате за основни за триумфа на бизнеса ви?- Човешкият запас е най-голямата ни инвестиция. Направихме доста промени, с цел да увеличим заплащането на чиновниците на и да им осигурим положително образование. Наехме опитни чиновници и търговци в, които имат вяра в концепцията за екологично чиста и натурална храна.
За - също. При нас работят евентуално най-скъпо платените специалисти в региона на слънчевите съоръжения в България. Всички те са хора, които са специализирали повече от пет години в дъщерната ни компания в Холандия. Предложихме им условия да се върнат и да градят живота си тук.
Какви съгласно вас условия - с насърчителни стратегии, финансови тласъци, данъчни облекчения и други благоприятни условия, би трябвало да предложи страната за поддръжка и развиване на българския бизнес?
- Това, които ми се желае да видя, са промени, и то огромни. Ще дам за образец Холандия. Там страната по всевъзможен метод предизвиква производството на зелена сила. Премахна се Данък добавена стойност за семействата. Облекчи се документите. Необходимо е просто да се подаде една декларация по електронен път, че към този момент е построена нова слънчева система и тя заработва пълноценно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР