ВизиткаЕлиза Грънчарова е ръководител отдел Стратегически маркетинг в BILLA България.

...
ВизиткаЕлиза Грънчарова е ръководител отдел Стратегически маркетинг в BILLA България.
Коментари Харесай

Ще продължим да създаваме силни партньорства, които превръщат пазаруването в преживяване

Визитка Елиза Грънчарова е началник отдел " Стратегически маркетинг " в " BILLA България ". Тя е приключила магистърски стратегии " Международни връзки " и " Планиране и прогнозиране на стопански системи " в УНСС. Има спомагателна подготовка като Chartered Marketer към Chartered Institute of Мarketing във Англия. Преди да се причисли към екипа на веригата, работи в The Coca-Cola Company, където заема разнообразни управителни позиции. Визитка Елиза Грънчарова е началник отдел " Стратегически маркетинг " в " BILLA България ". Тя е приключила магистърски стратегии " Международни връзки " и " Планиране и прогнозиране на стопански системи " в УНСС. Има спомагателна подготовка като Chartered Marketer към Chartered Institute of Мarketing във Англия. Преди да се причисли към екипа на веригата, работи в The Coca-Cola Company, където заема разнообразни управителни позиции. Как се промени връзката сред хората след пандемията? А тази сред компанията и нейните клиенти?
Ръстът на цифровото ползване след пандемията построи новата действителност в връзката сред хората и сред фирмите и клиентите. Бизнесът ни към този момент приспособява своята информационна тактика. Все повече се фокусираме освен към привличането, само че и върху задържането и дълготрайните взаимоотношения с клиентите ни, преминавайки от метод, насочен към асортимента, към метод, насочен към клиента. Политиката на BILLA е ориентирана към създаване на доверие, основаване на по-голяма стойност за потребителите и създаване на дълготрайна връзка с тях.
В магазините на BILLA все по-често виждаме да се означават разнообразни мотиви, в това число интернационалните празници като Хелоуин, Свети Валентин, Деня на детето - разкажете ни малко повече, по какъв начин се роди тази концепция?
- В BILLA обичаме празниците - български или интернационалните, тъй като те ни събират с нашите другари и близки. Ние също честваме дружно с клиентите. Всяка година за Хелоуин екипите на магазините ни вършат своя авторска декорация и постоянно ни изненадват с истинските си хрумвания. Вярваме, че тяхното вдъхновение основава радостни страсти и за посетителите в магазина. Нашето мото " BILLA постоянно до вас " отразява желанието ни да сме постоянно от изгода на нашите клиенти, в това число когато те самите желаят да основат мотив за своите близки и да ги зарадват с нещо, което те обичат. Стремим се да създадем тази задача допустимо най-лесна и приятна за тях, когато пазарят в нашите обекти.
BILLA е първата верига супермаркети в България, която стартира своя седмична рекламна листовка при започване на хилядолетието. Как се трансформира тя през годините до през днешния ден и наближава ли краят на хартиените брошури?
- За доста хора у нас приемането и преглеждането на хартиената листовка е техният дребен седмичен обред. Преминаването към цифровите брошури би трябвало да се случва последователно, тъй че всички консуматори, без значение от тяхната възраст и обитаемото място, в което живеят, да могат да се приспособяват към смяната. Радваме се, че огромна част от нашите клиенти към този момент го направиха, като минаха напълно към цифровата ни листовка. Инвестициите в системи за възстановяване на взаимоотношенията с клиентите ни (CRM) ще разпрострат в допълнение нейния капацитет. Да, преходът от хартиена към цифрова листовка няма да се случи за една нощ, само че ние, както и нашите сътрудници от други европейски страни, вървим в тази посока, тъй като осъзнаваме какъв брой нужна е тази промяна.
Реклама Как съдействието с началник Виктор Ангелов усъвършенства разнообразието от подготвени ястия във вашите топли витрини и увеличи ли се ползата към тях?
- Разнообразието от вкусни, пресни и качествени ястия в топлата витрина на BILLA постоянно е привличало и улеснявало нашите клиенти при взимането на " подготвени решения " за обяд или вечеря. Признатият и потвърден експерт началник Виктор Ангелов надгради и даде своите рекомендации за възстановяване на обичайните български и европейски предписания за още по-силно кулинарно прекарване, с доста грижа и внимание към клиентите ни. Неговият майсторски почерк даде ново измерение на топлата ни витрина и доста усили клиентите в обектите ни в цялата страна.
Все повече търговци оферират предложения, които включват по-добра цена при покупка на по-голямо количество. Каква е тактиката на BILLA при мултипак предложенията и какъв е ползата към тях?
- Така наречените мултипак оферти набират известност, тъй като в търсене на по-добра цена клиентите са склонни да закупят по-голямо количество от даден артикул. Ние в BILLA избираме да им дадем тази промоционална цена за всяка численост, без да се постанова да купуват повече, в сравнение с имат потребност. Така печелим своите лоялни клиенти и знаем, че в случай че са удовлетворени, ще се върнат още веднъж при нас.
BILLA си партнира с едни от най-големите компании за бързооборотни артикули на българския пазар, в това число и във връзка с своите маркетингови акции, като самодейността " Грилла е в Билла ", осъществена взаимно със " Загорка ", " Нестле " и " Пепси ". Да чакаме ли и други сходни колаборации в бъдеще?
- Когато мощните марки сплотяват старания, те стават още по-силни. Кампанията " Грилла е в Билла " е доказателство за това, тъй като даде мечтаното ускоряване на бизнеса както за нас, по този начин и за нашите сътрудници. В основата й е свързващата мощ на позитивни, споделени прекарвания с близки и другари по време на грил сезона. Заедно с нашите сътрудници от " Загорка ", " Нестле " и " Пепси " направихме по този начин, че всичко, належащо за едно съвършено грил прекарване с компания, да бъде налично на едно място - в нашите обекти. Затова надградихме акцията си, като предоставихме барбекюта и грил аксесоари на компанията " Вебер " - един от международните водачи, предлагащ артикули с потвърдено качество. " Грилла е в Билла " се открои като обръщение във всички информационни канали и доближи до съзнанието на нашите консуматори, което ни прави изключително щастливи. Започнахме и ще продължим да сътворяваме мощни партньорства, които да трансформират извършването на покупки от обвързване в едно в действителност вълнуващо прекарване.
Какви нововъведения планирате във връзка с своите лоялни стратегии - BILLA Card и BILLA App?
- В ритейл среда, в която доминират огромните ценови отстъпки, лоялните стратегии имат голям капацитет. Те са инструментът, посредством който споделяме с клиентите си и разбираме самостоятелните им потребности и желания, с цел да можем да им дадем тъкмо това, което им е належащо - оферти, които да надвишават всеобщите промоции.
Реклама
Колкото и пъти да видя оферта за плодови млека, няма да си купя, тъй като у дома не пием такива. Друго е, в случай че персонализирано получа оферта за марка качествено вино, което одобрявам. Затова и създаваме нови функционалности за нашите BILLA Card и BILLA App, които имам вяра, че ще ни оказват помощ доста да подобрим потребителското прекарване. Ще продължаваме да бъдем новатори в това отношение, като надграждаме нашите оферти с една съществена цел - да отговорим на високите упования на нашите клиенти, тъй че те да се усещат спокойни, когато пазарят, и да виждат в наше лице един приближен и сигурен асистент в грижата за техните обичани хора.
Свързани публикации " BILLA България " усили клиентите си с над 17% през 2022 година 13 януари 2023, 00:00 Приоритет за нас е цялостното потребителско прекарване при извършването на покупки 8 декември 2022, 00:00
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР