ВизиткаАнтоан Брюн е управляващ директор на P&G за Югоизточна Европа.

...
ВизиткаАнтоан Брюн е управляващ директор на P&G за Югоизточна Европа.
Коментари Харесай

Иновациите и устойчивостта са неразделна част от модела на работа на P&G

ВизиткаАнтоан Брюн е ръководещ шеф на P&G за Югоизточна Европа. На тази позиция дава отговор за група от 10 пазара и управлява екип, обслужващ към 60 милиона консуматори с портфолио от 30 емблематични марки като Pampers, Ariel, Gillette. Присъединява се към P&G през 1995 година във Франция, а кариерата му минава през разнообразни позиции в продажбите, маркетинга и мениджмънта. Заемал е редица висши управителни длъжности, като е отговарял за доста международни пазари в цяла Европа, Близкия изток, Африка и азиатско-тихоокеанския район. Преди да поеме Югоизточна Европа, е заемал поста ръководещ шеф за Австралия и Нова Зеландия. През последните години Антоан Брюн е отпред на широкообхватното ускорение на бизнеса на 10-те пазара в района на Югоизточна Европа, като натъртва на растежа в съответните категории посредством въвеждане на нововъведения. Какво е въздействието на пандемията върху бизнеса на компанията и по какъв начин й противодействате?
- Пандемията беше и продължава да е предизвикателство за света. Засяга всеки човек и следствията от нея ще се усещат известно време. Съвсем неотдавна нашите стопански системи бяха наранени от невиждано спиране във веригата на доставки, което оказа надълбоко въздействие върху наличността и цената на стоките и превоза. Много постоянно в несигурни времена забавянето на нововъведенията може да наподобява като желан ход. Но въпреки всичко историята демонстрира, че усилването на нововъведенията, свързани с потребителите, е най-ефективната тактика за облекчение на последствията от всяко предизвикателство, както и за стимулирането на резистентен напредък. В този подтекст P&G се ангажира повече от всеки път с нововъведения, които да укрепят цената на марките на компанията и да продължат да подтикват растежа на категориите.
В каква посока са ориентирани напъните на компанията в региона на нововъведенията?
- Иновациите са методът да се отговори на разрастващите се потребителски потребности. В P&G целим да сътворяваме стойност и да обслужим потребителите с съществени артикули, с цел да им помогнем да се усещат предпазени и здрави. През 2022 година P&G Business ще продължи да работи като мощен източник на нововъведения, отговарящи на най-новите трендове.
Кои са открояващите се трендове в потребителското държание?
- Първо, наклонността Hygiene+, която демонстрира, че потребителите минават от търсене на отбрана към търсене на отбрана и уелнес. Потребителските ни изследвания разкриха, че нашите консуматори са изключително деликатни във връзка с чистотата и хигиената, само че от време на време не могат да реализират мечтаните резултати. Затова огромна част от продуктовите ни нововъведения в България са ориентирани точно към запълване на тази ниша. Например новата формула на Mr. Proper Ultra Power Spray съдържа хлор и оказва помощ за стерилизация на повърхности в домовете, като в това време отстранява до 100% замърсявания, мазнини и петна. Подсилена с високоефективни ензими, формулата на Ariel Allin1 Pods + OXI Effect освен отстранява петна, които са забележими за окото, само че и невидимите, даже при ниски температури.
Реклама
Второ, възходящата е наклонността към по-иновативно и по-добро качество, което предлага нови потребителски прекарвания. Например балсамите Pantene обезпечават прелестно потребителско преживяване и способстват за растежа на категорията.

Третата наклонност е възходящата роля на цифровите решения за по-лесно, комфортно и занимателно извършване на покупки - тъй като това чакат потребителите от нас. Сътрудничим си с нашите сътрудници - търговци на дребно, с цел да предоставим елементарно налична информация за продуктите ни онлайн.

Чудесен образец за иновация е революционната електрическа четка за зъби Oral B IO. Това е най-модерната електрическа четка за зъби на пазара, която е проектирана да предложи ненадминато потребителско преживяване при миене на зъби посредством съчетание на най-хубавото клинично показване с изтънчеността на изкуствения разсъдък. Съвместната работа с нашите сътрудници търговци на дребно направи представянето ѝ на пазара доста сполучливо.

В последна сметка това, което е значимо за потребителите, е да получат най-хубавата стойност от покупките си. И до момента в който цената постоянно ще бъде доста значим фактор, тя е единствено един от съставените елементи на цената. Качеството и изгодите от продуктите са еднообразно значими и всякога, когато потребителите са повече от удовлетворени от продукта и покупката си, са подготвени да платят малко повече.
Реклама Как разрастването на фирмените марки оказва помощ за създаване на продуктовите категории?
- През тези невиждани времена ние желаеме да бъдем движеща мощ в разрастването на нашите марки, изграждайки категориите, в които имаме конкуренция, и по този метод да сътворяваме стойност за нас и нашите бизнес сътрудници.

Устойчивият напредък е вероятен единствено когато по едно и също време с разрастването на нашите марки развиваме и категориите. Защото, когато развиваме категориите, ние гледаме в световен мащаб и това е от изгода за всички - потребителите, клиентите и стопанската система като цяло. Това изисква да сме дейни във всички аспекти: преимущества и стойност на продукта, опаковка, връзка и търговия на дребно. Последното е от решаващо значение, защото знаем, че крайното решение на потребителите се случва в магазина. Ние си партнираме с търговците на дребно, с цел да помогнем на потребителите да намерят най-хубавия артикул за своите потребности и да открият нововъведенията в комерсиалния обект. Много фактори оказват въздействие върху продажбите в магазина - подбор, оформление на рафтовете, промоции. Във времена на инфлация ще бъде още по-важно да се увеличи цената за потребителя. Това ще стане посредством комуникиране на посланията посредством щандовете в магазините, онлайн, брошури или на екрани. Ясно ще бъдат посочени и изгодите от промоциите.
Как компанията дава отговор на наклонността за напредък на бизнеса в един по-устойчив свят?
- Важен фактор за смяна в наше време е " устойчивото пояснение " на живота и бизнеса. Устойчивостта към този момент не е единствено целесъобразна, а е нужда за планетата и същински асистент за нашия бизнес!

През септември 2021 година P&G разгласи повсеместен проект до 2040 година за ускорение на дейностите, свързани с изменението на климата, и има упоритост за реализиране на чисти нулеви излъчвания на парникови газове в нашите интервенции и верига за доставки - от първични материали до търговци на дребно. Нашият ангажимент към устойчивостта рефлектира и в метода, по който внедряваме нововъведения в артикули ни, тъй като изборите и ежедневните ни дейности вкъщи могат да оказват помощ за запазване на планетата. Идентифицираме и представяме продуктови решения, които подтикват виновното и по-устойчиво ползване.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Start Up 2 Свят 3 Компании 1 Свят 2 Право 3 Отбрана 1 Start Up 2 Свят 3 Свят Реклама
Например знаем, че 90% от отпечатъка на съдомиялната машина върху околната среда се дължи на потреблението на вода и сила. Затова формулата на продукта за ръчно миене на съдове Fairy обезпечава превъзходна непорочност на съдовете в студена вода, като по този метод понижава потреблението на сила. В същото време нашите първокласни капсули за съдомиялна машина Fairy Platinum почистват дейно мазнините при бързи цикли, до момента в който съдовете не се нуждаят от изплакване, преди да ги поставите в миялната. По този метод спестявате вода при всяко измиване.

Грижата и прането на облеклата ни, което се усили поради пандемията, също е опция да създадем по-устойчив избор. Чрез просто превключване на температурата на прането от 40°C на 30°C можете да намалите въглеродните излъчвания с 35%. Сега е по-лесно да извършите разликата и да щадите околната среда, защото Ariel Allin1 PODs е планиран за пране даже в студена вода с помощта на елементарно биоразградимия почистващ ензим Purezyme, който обезпечава отлични резултати при разчистване.

Тези образци илюстрират по какъв начин нововъведенията и устойчивостта вървят ръка за ръка и се трансформират в неразделна част от модела на работа на P&G.
Върху какво ще се фокусирате в бъдеще?
- Промяната е действителност и работата в предизвикателна, постоянно непредвидима среда е новата норма. Уверени сме в нашия бизнес модел и стратегическите избори, които ни бяха от изгода през последните няколко години. Оставаме фокусирани върху устойчивото, поредно и основано на значими за потребителите нововъведения създаване на нашите марки и категории. Продължаваме да подтикваме гъвкавостта, мащабността и устойчивостта на нашия бизнес и верига за доставки. Вярваме, че бизнесът на нашите сътрудници и нашите стопански системи ще се развиват.
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР