Визитка Стефан Бумов е съосновател и главен оперативен директор на

...
Коментари Харесай

Облачните услуги са в основата на успешния бизнес модел

Визитка Стефан Бумов е съосновател и основен действен шеф на софтуерната консултантска компания HeleCloud. Основател и някогашен изпълнителен шеф на аутсорсинг компанията Sofica. Бивш ръководител на Българската аутсорсинг асоциация (БАА). Съосновател на Асоциацията за нововъведения, бизнес върхови достижения, услуги и технологии (AIBEST) и член на УС на Британската българска бизнес асоциация (BBBA).
Създадена през 2016 година в Лондон, трансформирала се в един от най-бързо разрастващите се стартъпи във Англия, с офиси в Лондон, Хага и София, над 120 души екип и над 150 огромни интернационалните клиенти от най-различни браншове. Така в резюме наподобява консултантската софтуерна компания, която оказва помощ на своите клиенти да изградят сполучлив бизнес, насочен към бъдещето, стъпвайки на преимуществата на облачните услуги - от финансовата успеваемост, през оперативната еластичност до ускоряването на нововъведенията. Шест години след основаването си непрекъсната цел на HeleCloud продължава да бъде сполучливата цифрова промяна за клиентите и потреблението на облачни технологии като основен детайл за постигането ѝ.

За триумфите и провокациите на сложната 2020 година и изпълнената с очаквания 2021 година приказва Стефан Бумов, съосновател и основен действен шеф на HeleCloud.
Г-н Бумов, какво промени пандемията в бизнес модела на HeleCloud? Пред какви провокации бяхте изправени и по какъв начин се справихте с тях?
Още преди години облачните технологии се постановиха като общоприета платформа за правене на бизнес в западноевропейските страни, до момента в който в България те бяха към момента предизвикателство за модерните компании. HeleCloud бе основана точно като отговор на това и за да помогне на организациите да изградят подобаващата за тях облачна тактика.

Трудната 2020 година се оказа катализатор за по-нататъшна цифровизация на бизнес процесите и въвеждането на облачна технология с още по-бързи темпове. Наред с прекосяването към работа от вкъщи и наложително отдалечено образование се ускори ползата на бизнес клиентите към облачните технологии заради потребност да запазят масивите си от данни, да преустроят активността към отдалечена форма на работа, да употребяват машинно образование за съответен проблем и др.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР