ВизиткаИнгилиз груп е семейна компания на повече от 20 години,

...
ВизиткаИнгилиз груп е семейна компания на повече от 20 години,
Коментари Харесай

INGILIZ - истинска история за обувки, слънчева енергия и устойчив бизнес

Визитка " Ингилиз груп " е фамилна компания на повече от 20 години, в която трето потомство експерти основават обувки за клиенти от целия свят в завода в гр. Пещера. Собствената марка INGILIZ се постанова сполучливо в първокласния сегмент от 2017 година насам. Дружеството е водач на Балканите в производството на всички детайли на обувките на едно място - калъпи, табани и ходила. С дългогодишни обичаи в качествената продукция и неповторимо ноу- хау в нововъведенията " Ингилиз груп " притегля международни сътрудници, измежду които е и производителят на театрални костюми Джанфранко Пиерантони. " Ингилиз груп " създава и обувките, носени в един от най-успешните тв сериали - Game of Thrones, както и в паметната кино поредност Star Wars.
Когато при започване на 2017 година семейство Ингилизови от Пещера взема решение да промени философията на бизнеса си посредством природосъобразно произвеждане, малко на брой схващат за какво е нужно да се влага в икономисване на въглеродни излъчвания. Особено когато става въпрос за компания, която сполучливо постанова, а в това време е водач на Балканите в производството на всички градивни детайли за обувките. Тогава никой и не подозира, че този ход, видимо изпреварил времето си, ще се трансформира в голямо конкурентно преимущество за " Ингилиз груп " през 2021 година Днес към този момент няма подозрение, че визионерският метод на фамилната компания се е отплатил неведнъж - тя ще бъде първият енергийно самостоятелен производител в стилния бранш в страната, тъкмо когато неустойчивостта към цената на тока основава съществени терзания за цялата промишленост.

Всичко стартира от персоналното отношение на притежателите на фабриката, които вземат решение, че е пристигнал моментът грижата им за природата да се отрази и в производството.

" Модата може да върви ръка за ръка с екологията. Не е наложително, когато сътворяваме обувките си, да генерираме огромен въглероден отпечатък ", безапелационен е един от мениджърите в Ремзи Ингилизов. Той е главният мотор на фамилния бизнес дружно с татко си Гюрсел Ингилизов, който е притежател и шеф на компанията. Така преди близо 5 години двамата, дружно с управителния екип, основават тактиката, съгласно която фабриката ще преобразува метода си на работа, с цел да реализира близки до нула въглеродни излъчвания. По създание това значи да премине към зелени източници на сила и да вкара индустриални линии, които работят по безотпадни технологии, с рециклирани материали, а огромна част от детайлите на готовите обувки да са биоразградими.
Реклама Инвестиция в точния момент
Естествена стъпка в този развой е въвеждането на зелени енергийни източници. Планът на " Ингилиз груп " е доста упорит, защото към оня миг законодателството не разрешава директна консумация от лични фотоволтаици. Необходимите позволения и процедури са безкрайни. Във фабриката на INGILIZ се ангажира спомагателен екип, който се грижи единствено за административната част. И до през днешния ден правенето и утвърждението на документите, както и приемането и стартирането в употреба на фотоволтаиците, лишава сред 6 и 8 месеца.

Благодарение на европейските наставления законовите ограничавания за директна консумация от лични енергийни източници отпадат, което оказва помощ на производителя на устойчива мода от Пещера по-бързо да сбъдне " зелената " фантазия.

" От юни месец тази година страната дава опция на фирмите, които създават лична сила, да я употребяват непосредствено - изяснява Ремзи Ингилизов. - Вече не е належащо първо да се препродава на локалните ЕРП-та и по-късно да се купува от тях, както беше до неотдавна ", добавя още той.

В плана на " Ингилиз груп ", който се планува да завърши до края на годината, са заложени общо 6 покривни фотоволтаични съоръжения. Те ще икономисват 486 тона СО2 излъчвания годишно. Фабриката ще създава почти 4 526 037 кВтч електрическа енергия на годишна база, което на практика обезпечава цялостна самостоятелност и въглероден неутралитет във връзка с употребяваната сила. Всичко това против инвестиция, която няма да надвиши 1 млн. лв..
Реклама
Предимството на INGILIZ е, че енергийният профил на компанията съвсем напълно се припокрива с профила на рандеман от покривните фотоволтаични съоръжения. А спомагателни акумулатори ще улавят и запасяват част от енергийните остатъци в неработни дни.

Така " Ингилиз груп " към този момент е още една крачка напред в дълготрайната си природосъобразна тактика. А изгодите за бизнеса в подтекста на високите цени на електрическата енергия към този момент са забележими. Независимо от несигурната среда компанията стабилно развива производството си на качествени първокласни обувки с вероятността сбирките на марката INGILIZ скоро да излязат трайно и на интернационалните пазари.
Reuse, recycle, reduce
Енергийните източници не са единственият индикатор за природоустойчивия профил на " Ингилиз груп ". Компанията работи по специфична патентована технология, която обгръща изцяло продукта и наблюдава въглеродния отпечатък в производството както на обувките и съставените елементи, по този начин и на субпродуктите и материалите. Технологията изисква цялостно следене и надзор на процесите, което се реализира посредством затворен или полузатворен цикъл на работа.

" В производството използваме рециклирани и биоразградими артикули, естествени багрила и материали, които не вредят на околната среда ", изяснява Ингилизов. Любопитен подробност е, че циповете, които се употребяват в премиум сбирките на INGILIZ, се създават от рециклирани бутилки.
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Енергетика 2 Инвестиции 3 Инфраструктура 1 Енергетика 2 Политика 3 Свят 1 Политика 2 Свят 3 Инфраструктура Реклама
Следващите стъпки в проекта за разширение на нулевия въглероден отпечатък на фабриката включват и напълно освежен автопарк с електрически коли, които ще се зареждат от лични зелени централи.
Нов, напълно " зелен " цех
Енергийно самостоятелните, безотпадни индустриални технологии и нулев въглероден отпечатък са в основата и на " зеления " цех на INGILIZ в гр. Пещера, който е в развой на създаване. Той ще заложи и на нововъведенията, като интегрира международни пробни технологии.

" Предвиждаме партньорства с страни, които не просто са напреднали в зеленото произвеждане, само че са и измежду водачите в Европа в тези нововъведения - Дания, Норвегия, Португалия и други Вече има планове, в които електричество може да се добие от специфична багра или от нов тип прозорци ", споделя Ремзи Ингилизов.

Възможно ли е обаче всеки бизнес да премине напълно към зелена сила?
Бюлетин Вечерни вести
Най-важното от деня. Всяка делнична вечер в 18 ч.
Вашият email Записване
Реклама
Ингилизов прави значимо конкретизиране: " Докато за нас 100% зелена сила е чудесно работещо решение, от позиция на цялата промишленост то въпреки всичко е допълващо. Компании с индустриален развой 24/7 няма по какъв начин да преминат напълно на фотоволтаици да вземем за пример. Към момента комбинацията сред общоприети и зелени източници на сила е най-оптималният вид за огромна част от бизнеса. "
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Компании
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР