Визите за Канада падат днес в 16:00 часа наше време

...
Визите за Канада падат днес в 16:00 часа наше време
Коментари Харесай

Визите за Канада отпадат от днес

Визите за Канада падат през днешния ден в 16:00 часа наше време - българите и румънците към този момент ще имат право да пътуват единствено с електронно позволение за пътешестване (eTA).

България и Румъния бяха последните две страни, на чиито жители се постановяваше да получават визи, с цел да посетят Канада. До анулацията на рестриктивните мерки се стигна, откакто Европейската комисия съобщи, че освен това състояние безвизовият режим за канадски жители би трябвало да бъде анулиран. Отава реагира, като от 1 май отстрани рестриктивните мерки за някои българи и румънци, а от през днешния ден - за всички.

Електронното позволение за пътешестване се дава единствено на пътуващи по въздух и всекидневно се получава за минути. По-дълго може да се чака, в случай че е належащо жителят да изпрати спомагателни документи. От през днешния ден българите и румънците нямат да имат потребност от спомагателни документи, когато влизат в Канада по суша или по вода.

При полети, които изискват трансфер на канадско летище, българите и румънците също ще имат потребност от eТА. Изключение вършат тези, които към този момент имат годни канадски визи.

Хората, които към този момент имат визи, ще могат да ги употребяват до периода им на приключване.

Хората, които към този момент имат eTA, няма потребност да аплайват отначало.

Хората с канадско или двойно поданство нямат право да аплайват за eTA и се нуждаят от годен канадски паспорт.

Постоянните поданици на Канада имат потребност от карта или позволение за пътешестване, издавани на хора с непрекъснато жителство, и паспорт.

Комисарят по въпросите на цифровата стопанска система и общество Мария Габриел разяснява: " Много съм радостна от това решение. То е мощен сигнал за българските и румънските жители, и за външния свят, че Европа е обединена и непоколебима, и че няма втора класа европейци. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР