Визитата на Зеленски в България е закъсняла, коментира депутатът от

...
Визитата на Зеленски в България е закъсняла, коментира депутатът от
Коментари Харесай

Митов: Посещението на Зеленски е закъсняло

Визитата на Зеленски в България е закъсняла, разяснява депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов. Според него това е станало поради неразбираемата позиция на служебните кабинети и президента във връзка с войната.

Зеленски ще се срещне с всички парламентарни групи, подкрепили декларацията за участие на Украйна в НАТО след довеждане докрай на войната, уточни Митов. " Спорове има, ние сме наясно какво вършим, какъв е българският народен интерес - да пазим интернационалното право ".

 

„ България има изгода интернационалното право да не бъде разрушено и да стои дружно с Украйна и другите членки на Европейски Съюз и НАТО ", сподели още той.

 

" От ден първи знамето на Украйна е в централата на ГЕРБ и ние с всички сили сме оказвали вероятната поддръжка на Украйна. Приветстваме визитата на президента на Украйна, надяваме се то да бъде ползотворно. Продължаваме да поддържаме всички дейности, които ще доведат до сполучливия свършек на тази война в интерес на Украйна, тъй че да може да възвърне териториалната си целокупност ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР