Визитата на Зеленски идва в чувствителен момент. В Конгреса текат

...
Визитата на Зеленски идва в чувствителен момент. В Конгреса текат
Коментари Харесай

Зеленски в САЩ: Срещна се с Кристалина Георгиева, договори милион...

Визитата на Зеленски идва в сензитивен миг. В Конгреса текат яростни диспути за помощта, която Вашингтон да даде на Украйна. В американския Конгрес отпор има от републиканците.

Зеленски е разговарял над час с шефката на МВФ Кристалина Георгиева. МВФ утвърди отпущането на нов транш от 900 милиона $ за Украйна като част от четиригодишна кредитна стратегия на стойност 15,6 милиарда $. Така общият размер на средствата, отпуснати от МВФ на Украйна тази година, доближи 4,5 милиарда $.

I met with leaders of US defense companies and expressed my gratitude to every American worker who manufactures weapons that help us safeguard our people and defend our land.

I appreciated all American companies that attended last week`s US-Ukraine defense industry conference.…
— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

С президента на Световната банка Аджай Банга са били разисквани способи за подсилване на украинската финансова система, както и " механизми за потребление на замразени съветски активи в интерес на Украйна “.

Според пресслужбата на президента на Украйна на срещата, която се организира в Украинския дом във Вашингтон, са участвали по-специално ръководителите BAE Systems, огромна английска компания във военната промишленост.

Зеленски сподели на срещата, че Украйна е подготвена и ще създава повече муниции и военна техника, само че се нуждае от помощта на огромни западни компании, с които да сътвори взаимно произвеждане на снаряди, артилерия, системи за противовъздушна защита и ракетни системи.

Обсъден е въпросът за основаването на защитителен център на територията на Украйна.

Това е третото посещаване на Зеленски в Съединени американски щати от началото на войната. Визитата му има за цел " да подчертае непоклатимия ангажимент на Съединени американски щати " да поддържа Украйна.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР