Визитата на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ е много

...
Визитата на украинския президент Володимир Зеленски в САЩ е много
Коментари Харесай

Димитър Гърдев: България не разрушава паметника, тя го демонтира, той ще бъде отново инсталиран, но на друго място

" Визитата на украинския президент Володимир Зеленски в Съединени американски щати е доста значима за него, тъй като даже в Киев започнаха дуели сред командващия интервенцията военачалник Евгений Залужни и политическото управление ". Това съобщи нощес Димитър Гърдев, някогашен ръководител на Комисията по външна политика в 46-ото Народно събрание предаването „ Денят онлайн " по NOVA NEWS.

Посещението е значимо и в политически и във боен аспект за Зеленски, безапелационен е той. " От една страна - би трябвало да бъдат извършени избори в Украйна през март, само че това не е несъмнено. От друга - към този момент има обвързване на военната помощ с действителни дейности на бойното поле ", изясни анализаторът. „ Американците са прагматични хора, при тях постоянно има един разбор цена-полза ", добави той. В Киев е изпратена група американски генерали, които да оценят обстановката и да създадат нова тактика, разясни Гърдев и разясни тезата на украинците, чиято цел е да оправдае желаната нова помощ.

За преместването на Паметника на Съветската войска и реакциите международникът разясни, че България не унищожава монумента. „ С демонтажа на Паметника на Съветската войска България по никакъв метод не възражда нацизма ", сподели във връзка реакцията на представителя на съветското външно министерство Мария Захарова за демонтажа. „ България не унищожава паметника, тя го демонтира, той ще бъде още веднъж конфигуриран, само че на друго място. Такива случаи имаме в Източна Европа. Когато става дума за ремонт, такива внезапни позиции не са толкоз основателни ", изясни Гърдев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР