Визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас е историческа

...
Визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас е историческа
Коментари Харесай

Иван Анчев: Зеленски даде морален урок, Радев претърпя поражение в собствения си кабинет

Визитата на украинския президент Володимир Зеленски у нас е историческа във връзка с мястото на България в НАТО, като благонадежден и сигурен сътрудник. Посещението на президента Зеленски препотвърждава тази роля на България в НАТО. Това разяснява дипломатът и член на ИС на Републиканци за България Иван Анчев в предаването " Денят ON AIR ".

" Това беше тежка среща, аз персонално не чаках сходно държание от президента, само че това беше проваляне в личния му кабинет ", разяснява дипломатът и напомни, че първият сходен случай е бил с съветския патриарх Кирил, който го е " нахокал.Това го споделям с горест, като български жители, при все, че не съм дал своя вот за него ", сподели още Анчев.

Според него президентът Радев е повторил разказа на Кремъл, че би трябвало да се стигне до спокойно решение, без значение къде се намират съветските войски сега.
" Премиерът Денков сподели, да, мир, значим е, само че когато бъдат възобновени изконните територии на Украйна от 1991 година ", добави той.

По думите му украинският президент Зеленски е дал доста добър честен урок.
Иван Анчев счита, че Украйна има своето място в НАТО.
" Ако Украйна няма място в НАТО, то тогава се отваря голям сив буфер, който би бил рисков за европейската сигурност ", разяснява Анчев.

" Срещата във Вилнюс ще покаже, че НАТО е консолидиран повече от когато и да било. От тази позиция можем да чакаме по-широк небосвод, по-голяма дълбочина на европейската система за сигурност ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР