Визитата на сирийския президент Башар Асад в Абу Даби и

...
Визитата на сирийския президент Башар Асад в Абу Даби и
Коментари Харесай

Башар Асад на първа визита в Абу Даби и Дубай от 2011 г.

Визитата на сирийския президент Башар Асад в Абу Даби и Дубай бе в границите на напъните на ОАЕ да намалят напрежението и да открие решение на районните рецесии . За това заяви в събота на своята страница в Twitter съветникът по дипломатическите въпроси на президента на ОАЕ Анвар бен Мухаммед Гаргаш, представен от ТАСС.

" Сложната конюнктура на Близкия Изток изисква от нас да приемем ограничения да отблъснем рисковите провокации ", акцентира той. Посещението на президента Асад ще помогне за увеличаване на арабската роля в урегулиране на сирийската рецесия ".

По думите на Гаргаш, " управлението на ОАЕ е уверено в нуждата от определяне на разговор и взаимоотношение на арабската политическа сцена " . " Нужни са смели крачки за подсилване на стабилността и обезпечеността на благополучието на арабските нации ", съобщи той.

Сирийският водач организира в петък договаряния с наследниците на принцовете на емирата Абу Дами и командващия Въоръжените сили шейх Мухаммед бен Заидом Ал Нахайяном.
 Организация на обединените нации се тревожи от ескалирането на войната в Сирия
Организация на обединените нации се тревожи от ескалирането на войната в Сирия

Организацията упорства Съединени американски щати да проведат достоверни проучвания на случаите с цивилни жертви

Агенция САНА заяви, че престолонаследникът е приел Асад в двореца Аш Шати. По думите на шейх Ал Нахайяна: " Сирия е главният дирек на сигурността на арабските страни и позицията на ОАЕ в поддръжка на неговото териториално единение остава непроменена ". Той прикани за евакуиране на всички задгранични войски, които се намират нелегално на сирийска земя.

Асад се срещна и с вицепрезидента и министър-председател на Обединените арабски емирства шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум , който е държател на емирството Дубай. По време на диалозите бяха разисквани вероятностите за разширение на търговско-икономическото и капиталовото съдействие.
 Израел удари Сирия
Израел удари Сирия

Няма данни за жертви и ранени

Посещенията на Асад в Дубай и Абу Даби бяха първото му пътешестване до района на Персийския залив от 2011 година Дамаск и ОАЕ възобновиха дипломатическите си връзки през декември 2018 година Властите на Емирствата публично признаха, че прекъсването на участието на Сирия в Арабската лига от 2011 година е неточност . ОАЕ поддържат завръщането на Сирия към междуарабската общественост.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР