Визитата на руския президент Путин в КНДР ще се състои

...
Визитата на руския президент Путин в КНДР ще се състои
Коментари Харесай

Песков: Визитата на руския президент Путин в КНДР ще се състои в обозримо бъдеще

Визитата на съветския президент Путин в КНДР ще се състои в обозримо бъдеще. Москва се надява, че визитата на съветския президент Владимир Путин в КНДР ще се състои в обозримо бъдеще, като датите ще бъдат съгласувани по дипломатически канали, сподели прессекретарят му Дмитрий Песков пред кореспонденти.

„ Знаете, че Владимир Путин има годна покана да посети Пхенян на публично посещаване. И се надяваме, че такова посещаване ще се състои. Президентът на Русия ще посети в обозримо бъдеще. Времето за такова посещаване ще бъде в допълнение контрактувано по дипломатически канали “.

Това сподели Песков в отговор на въпрос дали визитата на делегацията на КНДР в столицата на Руската федерация може да се преглежда като стадий от подготовката на визитата на Путин в Пхенян.

Той означи, че Русия има намерение да продължи да развива партньорствата с КНДР във всички области.

„ На първо място, Северна Корея е наш комшия, нашият непосредствен комшия, нашият сътрудник, с който развиваме и имаме намерение да продължим да развиваме партньорства във всички области. Това посещаване се организира в развиване на тези съглашения, които бяха реализирани на космодрума Восточни, когато ръководителят Ким беше там. И въз основа на резултатите от договарянията, които се организираха сред него и съветския президент. Диалогът на всички равнища ще продължи с КНДР “, добави Песков.

По-рано посолството на КНДР в Москва заяви за РИА Новости, че външният министър на КНДР Чой Сонг Хуей е дошъл в Москва преди ден на публично посещаване. Официалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова сподели пред организацията, че договарянията сред ръководителите на външните ведомства ще се проведат на 16 януари.

Източник: РИА Новости, Превод SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР