Визитата на президента на САЩ Джо Байдън в Киев беше

...
Визитата на президента на САЩ Джо Байдън в Киев беше
Коментари Харесай

Как Байдън стигна в Киев и никой не разбра за полета му?

Визитата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън в Киев беше огромна изненада. Снимки от визитата обиколиха света. Но по какъв начин е допустимо един от най-важните политици да пътува до Украйна и това да остане загадка?

" Шпигел " прави обзор на пътуването, като събира всички елементи от пъзела.

Според организация AP президентският конвой е напуснал територията на Белия дом във Вашингтон към 3:30 сутринта в неделя. След това Байдън се е качва на президентския аероплан. Полетът е разгласен като SAM060, което значи „ Специална въздушна задача “.

Самолетът излетява към Европа и каца в Германия за зареждане с гориво. След междинното кацане C-32, каквото е обозначението на военновъздушните сили на Съединените щати за разновидности на Boeing 757 във военна работа, продължава за Полша, само че изключва транспондера, тъй че маршрутът не може елементарно да бъде проследен.

Полетът до Ржешов в Югоизточна Полша лишава един час. Според New York Times по-късно Байдън се качва на влака. Предстоят му 10 часа пътешестване от полската граница. Пристига в Киев към 8 часа сутринта. Там е посрещнат от дипломат Бриджит Бринк.

Байдън и неговият екип се придвижват с конвой до " Мариенпаласт " - седалището на украинския президент Володимир Зеленски.

За задачата, без да се дават обществени пояснения, в града са затворени доста основни пътища и централни кръстовища.

Хората, които ги виждат обаче, снимат кортежа и разгласяват фотоси и видеа в обществените мрежи. Това са и първите обществени знаци, че Байдън е в Киев.

Твърди се, че Съединените щати са работили по пътуването на Байдън от месеци. Това е първо посещаване на американски държавен глава от 2008 година наса.

Съветникът по националната сигурност на Байдън, Джейк Съливан, дефинира пътуването като „ оперативно и логистично изпитание на експерти от цялото държавно управление на Съединени американски щати, с цел да трансфорат едно присъщо рисково начинание в управляем риск “.

Това включва и обстоятелството, че Русия е била осведомена за пътуването няколко часа преди идването на Байдън. Последното е, с цел да се избегне обстановка, в която може да има спор сред двете нуклеарни сили, сподели Съливан.

Белият дом отхвърли да даде повече детайлности за логистиката.

Според AP Байдън е със относително дребен екип, който с изключение на съветника по националната сигурност Съливан, включва още ръководителя на интернационалните визити на Овалния кабинет, Ани Томасини, хора от службите и боен, чиято задача е да дава отговор за нуклеарното куфарче на президента.

По време на визитата си Байдън похвали „ смелостта и водачеството “ на украинския президент Володимир Зеленски и написа обръщение в книгата за посетители на Мариенпаласт. Украинският вицепремиер Александър Кубраков разгласява в Twitter фотография, на която се виждат думите на американския държавен глава: „ За мен е чест да бъда посрещнат още веднъж в Киев и да застана в символ на взаимност и другарство с обичащия свободата народ на Украйна. Г-н президент, апелирам, приемете моето най-дълбоко почитание за вашата храброст и водачество. Слава Украйна! Джо Байдън “.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР