Визитата на премиера Кирил Петков в Скопие е абсолютно излишна,

...
Визитата на премиера Кирил Петков в Скопие е абсолютно излишна,
Коментари Харесай

Александър Сиди: Натисъкът от САЩ е безумен, визитата на Петков в Скопие е излишна

Визитата на премиера Кирил Петков в Скопие е безусловно непотребна, в случай че не желае да прегледа бутафорните им монументи. Това разяснява Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация, в предаването " Добър ден, България “ на Радио " Фокус “.

" С възприятие за комизъм мога да кажа, че мястото на мавзолея към момента е свободно, там е паркинг, само че в случай че желае господин Петков можем да му издигнем пантеон, тъкмо както преди години създадохме на различен народен изменник, който съобщи българския интерес в Македония – Георги Димитров, и надлежно това ще бъде неговото почетно място в сърцата на българите като следващия народен изменник, който е предал българския народен интерес “, акцентира Александър Сиди.

" КСНС имаше само смисъл да удари през ръцете господин Петков, който беше тръгнал в действителност да приказва нелепости по тематиката – по какъв начин в този момент ще пуснем една самолетна линия и ще решим всички въпроси сред двете страни, дайте да забравим историята, да не гледаме в предишното, да гледаме в бъдещето, бъдещето е икономическо, бъдещето е страните да вършат бизнес “, добави той.

Според Александър Сиди, от една страна има мощен американски напън, който е проявен през изявлението на американската депутатка и от друга говоренето на премиера, който от самото начало изяснява, че би трябвало да забравим историята, акцентира Сиди. Натискът от страна на Съединени американски щати да вкараме Македония в Европейски Съюз е безразсъден, съобщи още той.

" Виждате неуместното изявление на народен представител в американския парламент, който ни плаши даже със наказания, което меко казано е несериозно, в случай, че приказваме за връзки сред две страни, които би трябвало да изчистят връзките си, с цел да влязат в един съюз, в който – отново в случай че не се неистина – Съединени американски щати нямат нищо общо и не са член на този съюз “.

" Не мога да си обясня нашите сътрудници в Европейския съюз за какво не реагират по тематиката, тъй като в последна сметка този напън е неуместен към една суверенна страна член на Европейския съюз. Аз доста се надявам през днешния ден да ни отговорят какво мисли посолството във връзка с опасността със наказания. Откъде накъде някаква депутатка от Съединени американски щати ще ни заплашва със наказания? Това е нечовечен интернационален скандал. И в случай че ние имаме политици, които милеят за народа и имат гръбнак, през днешния ден трябваше американският дипломат да бъде извикан във Външно и да му бъде връчена протестна нота, както се прави. Защото опасността за наказания беше от устата на американски конгресмен “, уточни Александър Сиди.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР