Визитата на патриарх Кирил, която разбуни духовете в обществото, отново

...
Визитата на патриарх Кирил, която разбуни духовете в обществото, отново
Коментари Харесай

Журналист за скандала с патриарх Кирил: Време е да се замислим как да си подредим къщичката

Визитата на патриарх Кирил, която разбуни духовете в обществото, още веднъж стана мотив за прехвърчане на искри.

Думите на духовника провокираха остри разногласия по тематиката, а реакцията на държавния глава Румен Радев събуди доста въпроси.

В студиото на „ Още от деня “ по Българска национална телевизия по тематиката спориха Светлана Шаренкова и журналистът Горан Благоев.

„ Правилно постъпиха и държавното управление, и вътрешното министерство “, уточни госпожа Шаренкова.

Според уредника на тържествените празнувания идването на патриарх Кирил беше историческо посещаване в България, написа novini.bg.

„ Още с кацането си сподели доста значими думи:„ Ако я нямаше българската православна черква, нямаше да я има и съветската “ “, разяснява тя.

По думите й изявлението на духовника е израз на струпване през годините. А нашият президент води доста умерена политика - тъкмо каквато отива на България.

Събеседникът й в студиото журналистът Горан Благоев обаче уточни, че е възмутително да не знаем какво българският президент е дал отговор.

„ Защо тъкмо това от цялото изложение на съветския патриарх е качено на уеб страницата “, опита водещият.

Според Светлана Шаренкова единомислещо Светият синод дава доста висока оценка за визитата. А зад думите на патриарха се крият оскърбление и отчаяние.

„ Когато вършиш положително не е християнско да кажеш „ Благодарен бъди “.Предполага се, че твоето посещаване е църковно и не би трябвало да се намесва политиката “, отговори журналистът.

Според него посредством основаната обстановка редом се появи доста тъкмо по какъв начин ни третират от чужбина.

„ Българският държавен глава не говореше за страни, а за нации. А съветският патриарх си разреши да изопачи думите му и заприказва за страни. Руският патриарх говореше освен на българите, само че и на Русия “, уточни Горан Благоев.

Според Шаренкова не би трябвало да има нито русофили, нито русофоби, а би трябвало да има българофили.

„ Време е да се замислим по какъв начин да си подредим къщичката и по какъв начин да честваме националния празник “, добави Благоев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР