Визитата на Мари-Луиз Колейро Прека ще даде нов импулс за

...
Визитата на Мари-Луиз Колейро Прека ще даде нов импулс за
Коментари Харесай

Румен Радев: Визитата на президента на Малта ще даде нов импулс за развитие на двустранните отношения

Визитата на Мари-Луиз Колейро Прека ще даде нов подтик за развиване на двустранните връзки на България и Малта. Това сподели президентът Румен Радев след срещата си с президента на Република Малта Мари-Луиз Колейро Прека.
 Румен Радев президент на Малта  Румен Радев президент на Малта  Румен Радев президент на Малта  Румен Радев президент на Малта  img_5430  Румен Радев президент на Малта  Румен Радев президент на Малта
„ По време на нашата среща в Малта направихме обзор на нашите двустранни връзки и констатирахме, че има голям капацитет за тяхното развиване. Днес поехме една самодейност. Днес сте тук с една доста мощна делегация. Такава делегация идва за пръв път в България. Убеден съм, че това е знак на значимостта на нашите връзки от ваша страна. Изразихме мощна позиция във връзка с мигрантската рецесия и защитата на външната граница. Обсъдихме и смисъла на предстоящата многогодишна финансова рамка. Първите диалози ще стартират тук в България на 9 март “, съобщи Радев.

Той посочи, че споделят сходни позиции, че кохезионната политика е в основата на Европейски Съюз. „ Тук приказваме на един глас за по-бързо равнене на стандарта на живот сред страните от Севера и Юга, от Изтока и Запада. Огромен капацитет съществува и в развиването на нашите културни връзки. Вие сте първият президент, който чества празника с нашите сънародници в Малта на светите братя Кирил и Методий и предоставяте вашата резиденция за този празник. Нашите сънародници в Малта са живият мост. Убеден съм в триумфите на днешния ден “, сподели още Румен Радев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР