Визитата на китайския външен министър Уан И /на снимката/ в

...
Визитата на китайския външен министър Уан И /на снимката/ в
Коментари Харесай

Пекин и Вашингтон подготвят среща на Си Дзинпин и Байдън в Сан Франциско

„ Визитата на китайския външен министър Уан И /на снимката/ в Съединени американски щати носи вяра за възстановяване на китайско-американските връзки “, разяснява „ Асошиейтед прес “, представена от Радио Китай. От 26 до 28 октомври, по покана на държавния секретар Антъни Блинкън, Уан И посети Съединени американски щати. Двамата реализираха единодушие да положат общи старания за осъществяване на среща сред държавните водачи Си Дзинпин и Джо Байдън идващия месец в Сан Франциско. Анализатори показват, че това безспорно е явен сигнал, който дава съображение за внимателен оптимизъм за по-нататъшното развиване на китайско-американските връзки.

Уан И показа позицията на Китай за по-нататъшното развиване на двустранните връзки като подчертава върху нуждата от осъществяване на договореностите, стабилизиране на контактите, управление на разликите и разногласията, и реализирането на взаимноизгодни планове.

Американската страна реагира позитивно на това, като бе изтъкнато, че във Вашингтон се надяват на устойчиво и стабилно развиване на двустранните връзки, оповестява медията. В момента китайско-американските стопански и финансови работни групи възобновиха активността си. Възстановява се съдействие сред тях в региона на климатичните промени на районно равнище, оповестява радиото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР