Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е протоколна

...
Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е протоколна
Коментари Харесай

Соломон Паси: Позицията на президента Радев е само на думи, но не и на дела

Визитата на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг е протоколна и не трябва да се шашкаме от нея. Това е рутинна обиколка на държавите-членки на НАТО. Той прави публични визити по-малко от предшественика си. Това съобщи някогашният външен министър Соломон Паси в ефира на БТВ.

По време на визитата ще стане дума и за приемането на Македония. Присъединяването на Македония към НАТО е част от огромното българско изпитание за напредъка на Западните Балкани.

„ Заплаха за енергийните планове постоянно има и най-голямата е зависимостта от Русия. Ние сме монополно подвластни от енергетиката на Русия “, означи Паси.

Според него позицията на президента Радев е единствено на думи, тъй като служебното държавно управление не е направило нищо, за отпадането на глобите против Русия. Той сподели, че повече го тормози излизането на Русия от контракта за ракетите. „ На Балканите имаме потребност от нуклеарни оръжия, които да подсигуряват мира “, съобщи някогашният външен министър.

Той разяснява и срещата Срещата Тръмп-Ким. „ Влакът на Ким Чен-ун два пъти е идвал до България. Ким Ир Сен не пътуваше със аероплан. Имат наследствена параноя, че може руснаците да смъкват самолета им със ракета. Влакът е брониран и тежък и се движи с не повече от 60 км в час. Оттам той командва. Жестът Ким да се види с Тръмп е добър, само че това е непопулярна дипломация. Европейски Съюз е огромният отсъстващ от тематиката „ Северна Корея “, сподели още Соломон Паси.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР