Визитата на Джо Байдън е изненада за руското общество. САЩ

...
Визитата на Джо Байдън е изненада за руското общество. САЩ
Коментари Харесай

Руските канали в телеграм 2 часа отричат, че Байдън е в Киев, но накрая се предадоха: Дядката някак се е промъкнал

Визитата на Джо Байдън е изненада за съветското общество. Съединени американски щати са уведомили Русия в последния миг за визитата на Байдън за да се избегне инцидентен спор.

Все още няма ясна реакция от съветска страна, а и ще е много мъчно са изясни пред съветското общество. 

Визитата завари без готово изявление две от главните остриета на Кремъл Владимир Соловьов и Маргарита Симоньян, а даже и говорителката на Министерство на външните работи Мария Захарова.

Хронологията на съветската изненада най-добре може да се наблюдава в антиамериканския телеграм канала „ Американский номеръ “, съобщи OFFnews.bg. В 10.19 по Московско време, когато Джо Байдън към този момент повече от 2 часа организираше срещи в Киев, каналът написа:

„ В каналите в Телеграм надуват информации, че в Киев е пристигнал Джо Байдън. Това, несъмнено, не е правилно, затварянето на улиците в града е обвързвано с идването на израелска делеагция. Самият Байдън в Украйна няма да иде, съветниците му предлагат да не прави такава аудиенция по съображения за сигурност “.

В 11.42 каналът продължи решително:

„ Някои средства за всеобща информация популяризират известия за идването в Киев на президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Вероятно, тези известия са лъжливи. Самолетът на американския президент се намира в мястото на непрекъснатата му дислокация. Разбира се, неуловимият Байдън би могъл да дойде в Киев скрито, употребявайки един от самолетите на военно-транспортната авиация, които всекидневно трансферират американски товари в Полша “

Едва в 11.51 „ Американский номеръ “ се съобщи:

„ Бадън е в Киев. В последна сметка, промъкна се дядката. Много извънредно “.

Дори експертният „ Рибар “ избра да не разяснява, а да показа написаното от „ Американский номеръ “. Маргарита Симонян потъна и в двата си канала – персоналния и за шерване на художествена литература. Бъбривият Володимир Соловьов се задоволи да пусне в канала си написаното от „ Белый Филин “:

„ Явно, напълно са зле нещата, щом Щатите са решили да употребяват подобен „ коз “. Впрочем, дядката е остарял, на него му е все едно “.

Соловьов пусна и няколко проруски мемета, излезли след идването на Байдън в Киев, а в 14.02 си отдъхна:

„ Байдън напусна Киев “.

Говорителката на Министерство на външните работи Мария Захарова, която е в санкционния лист на Съединени американски щати пък на фона на фотографията на Байдън и Зеленски край катедралния храм „ Св. Архангел Михаил “ написа: „ Кой от двамата е православен? “ и с това до 2 следобяд интензивността й се изчерпа.



В телевизионния ефир на съветските малките екрани включиха в режим на мнения в действително време, където най-остроумните се заключаваха в това, че евентуално Държавният департамент е изпратил Байдън в Украйна с цел да бъде премахнат там дружно със Зеленски. „ Може би ни тласкат към огромно произшествие както на 11 септември, когато там ще паднат и Зеленски и… представяте ли си, да се взриви нещо там на площада, представяте ли си какво ще стане? “ – споделя участник, при което водещият прибавя: „ Т.е. не е изключен разновидността да са напарвили всичко това за премахването им? “.

Американската войска, службите и партньорските им структури в Европа са били сложени безусловно на нокти, в случай че се наблюдават даже формалните източници на информация. Според портала Flightradar24 през цялата заран Източна Полша сред Варшава и Жешув над Люблин. " Асошейтед прес " от своя страна оповестява, че директно преди визитата на Байдън в Украйна Съединени американски щати са се свързали с Русия за " изключване на конфликтни обстановки ". 

В ефира на " Россия 1 " любимката на Кремъл Олга Скабеева побесня, че точно Русия е разрешила на Байдън да посети Киев. " Можехме да го заплашим, несъмнено, само че му дадохме гаранции за сигурност ", коментира пенсионираният боен Евгений Бужински, което ядоса в допълнение Скабеева. Тя уточни, че непрекъснато някой заплашва Путин, а в допълнение Западът е отговорен за взривяването на " Северен поток "

Пътуването на американския президент в Украйна е било защитавано в дълбока загадка до последния миг. " Байдън е напуснал Вашингтон без пердупреждение, откакто вечерял дружно със брачната половинка си в ресторант в събота вечерта ", написа " Ню Йорк Таймс ". Президентът на Съединени американски щати се е приземил в Жешув в Изночна Полша, където е ситуиран хъб за американската логистика за Украйна, откъдето е почнало пътуването му с трен до Киев. Белият дом е разгласил в неделя вечерта заблуждаващ график на президента за понеделник, съгласно този график Джо Байдън би трябвало да се намира във Вашингтон през целия ден и едвам вечерта да полети за Варшава. " Докато в реалност се е намирал към този момент половин свят по-нататък ", разяснява " Ню Йорк Таймс ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР