Vivo залага на флагмана X80 Pro в битката във високия ...

Vivo залага на флагмана X80 Pro в битката във високия

Vivo залага на флагмана X80 Pro в битката във високия клас смартфони в Европа

Vivo залага на флагмана X80 Pro в борбата във високия клас смарт телефони в Европа Устройството ще се предлага в България от втората половина на годината, целесъобразната цена е от 1199 евроПрепоръчай (0)
Китайската софтуерна компания vivo, която преди седмица разгласи, че публично навлиза на българския пазар , показа в Европа новия си флагман vivo X80 Pro 5G, с който възнамерява да се бори с конкуренцията във високия сегмент.

За задачата vivo си партнира с колоса в оптиката и оптоелектрониката ZEISS, с цел да предложи по-добро фотографско преживяване и по-интересни варианти за снимане на видео, а това бяха и главните функционалности, върху които подчертава.

Полето за задните камери заема солидна част от гърба на устройството, а телефонът работи с технология, която разрешава оптимално изстудяване на повърхността.

X80 Pro залага на 32-мегапикселова селфи камера. Задната включва 50MP ултрасензорна камера с GNV датчик и оптична стабилизация на изображението, 48MP широкоъгълна камера, 12MP портретна камера с гимбал стабилизация и 8-мегапикселова камера вид перископ. Това, което отличава главната камера, е извънредно сензитивният GNV датчик, с помощта на който е усъвършенствана отразяващата дарба и се понижава разсеяната светлина. Освен това включва стъклен обектив, който понижава заслепяването.

Смартфонът включва и функционалността ZEISS Cinematic Video Bokeh, която основава овално боке в нормалното за филми съответствие 2,39:1, с цел да предложи резултата на широкоекранния кинематографичен обектив. Устройството предлага боке резултат и във видео режим, което дава опция за снимане на портретни видео клипове, като напасва фокусното разстояние, блендата и дистанцията на снимане.

От години производителите на смарт телефони се надпреварват в това кой ще предложи най-хубави варианти за изработката на нощни фотоси. В случая vivo X80 Pro разчита на своята ZEISS Superb Night Camera, с цел да прави ясни фрагменти при ниска осветеност. Освен това има функционалности като Pure Night View за снимането на градски нощни фотоси, а XDR Photo поддръжката се грижи за по-голямата изясненост на изображенията.Снимка: vivo

Новият флагман на vivo идва и с режим, наименуван ZEISS Natural Color, който употребява изкуствен интелект, с цел да прави фотоси с оптималната акуратност на цветовете. С това компанията се стреми да предложи по-естествени фрагменти.

Вградената система за изкуствен интелект в чипа за изображения V1+ на vivo има задачата да дава професионална образна обработка. Чрез функционалността AI Video Enhancement да вземем за пример телефонът съумява самичък да избере верния режим за светлинните условия.

Vivo X80 Pro тежи 219 грама и е с размери 164,57 x 75,3 x 9,1 мм. Той разполага с чипсет Snapdragon 8 Gen 1 и дава обещание на потребителите по-висока продуктивност, в това число е добра алтернатива за феновете на мобилния гейминг.

Екранът е 6,78-инчов със 120 Hz периодичност на освежаване и резолюция 1440 x 3200. Под него е ситуиран 3D ултразвуков огромен датчик за пръстови отпечатъци, който съумява да запамети с отпечатък единствено с едно допиране, вместо с нормалните 15-20 при други смарт телефони. От vivo дават обещание, че отключването е ултрабързо и се случва единствено за 0,2 секунди, тъй като зоната за различаване е с 11,1 пъти по-голяма от обичайните оптични датчици, употребени за задачата.

Смартфонът поддържа 80W FlashCharge, само че има и 50W безжично зареждане на своята 4700 mAh батерия. Според vivo устройството може да се зареди изцяло за 36 минути. Конфигурацията включва 12GB RAM памет и 256 вградена, без слот за спомагателна памет.

Vivo X80 Pro се предлага в цвета Cosmic Black. Телефонът ще бъде разполагаем в България през втората половина на тази година, а целесъобразната му цена е 1199 евро.

Източник: investor.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg