Vivaldi се сдоби с уникална функция – поставяне на интернет

...
Vivaldi се сдоби с уникална функция – поставяне на интернет
Коментари Харесай

Обновен браузър Vivaldi поставя интернет на пауза


Vivaldi се снабди с неповторима функционалност – слагане на интернет на пауза
(екранна фотография: Vivaldi)

Екипът на набиращия известност браузър Vivaldi пусна огромна актуализация под номер 3.3. Разработчиците са подобрили з начително сигурността и поверителността, добавили са няколко неповторими функционалности и са преработили експресните панели.

Ключов акцент в актуализацията е бутонът „ Режим на спиране ” (Break Mode). Той се намира в долния ляв ъгъл на прозореца на браузъра. Когато кликнете върху него, цялото наличие изчезва от екрана и всички мултимедийни файлове стопират да се възпроизвеждат. При наново натискане браузърът възвръща работата си.

Адресната лента показва по нов метод URL адресите – главният домейн е емфатичен с по-ярък шрифт, което ще улесни потребителите да заобикалят клопките на измамниците в интернет. Също по този начин браузърът ще предизвести потребителя, в случай че целият адрес не се вижда изцяло. За да изберете част от адреса и да се придвижвате през него, просто задръжте курсора на мишката над URL адреса, до момента в който държите натиснат клавиша Ctrl.

Основният домейн в адресната лента е емфатичен с по-ярък шрифт
(екранна фотография: Vivaldi)

Разработчиците са добавили нова тематика по дифолт за „ частния ” (private) прозорец. Също по този начин потребителят може да избере всяка друга тематика за частния прозорец и да я редактира.

Вграденият блокер на реклами и проследявания към този момент поддържа блокиране на цялата страница. Освен това в новата версия на браузъра е допустимо да се реалокират отметките от експресните панели в папки.

Vivaldi е създаден от създателя на Opera Software Йон декор Течнер. Браузърът се смята за правоприемник на старите версии на Opera.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР